Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Τα 20 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό στήριξης ζήτησε η Ελλάδα

Την εκταμίευση 20 δισ. ευρώ από τον μηχανισμό χρηματοδοτικής στήριξης ζήτησε σήμερα, Τρίτη, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι χορηγήσεις που θα παράσχει η Ευρωζώνη θα ανέλθουν σε 14,5 δισ. ευρώ και το δάνειο του ΔΝΤ προς την Ελλάδα θα είναι ύψους 5,5 δισ. ευρώ.
Η πρώτη δόση που θα εκταμιεύσει το ΔΝΤ σήμερα θα χορηγηθεί με επιτόκιο 1,30% για τα πρώτα 3 δισ. ευρώ και 3,30% για τα υπόλοιπα 2,5 δισ. ευρώ.
Τα διμερή δάνεια από τα κράτη της ζώνης του ευρώ θα.... έχουν επιτόκιο 3,60%. Με τα δεδομένα αυτά στην πενταετία οι συνολικές δαπάνες τόκων για τα πρώτα 20 δισ. ευρώ θα ξεπεράσουν τα 3,2 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία δανειοδοτήσεως της Ελλάδας προβλέπει την υπό όρους και προϋποθέσεις εκταμίευση βοήθειας συνολικού ύψους 30 δισ. ευρώ από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης το 2010. Η Ελλάδα θα λάβει συνολικά από το ΔΝΤ 10 δισ. ευρώ.

Η χορήγηση της έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ σε βάθος τριετίας θα υποστηρίξει τις προσπάθειες των ελληνικών Αρχών, παρέχοντας επαρκείς οικονομικούς πόρους και επαρκή χρόνο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, την ενίσχυση της αναπτύξεως και την μείωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών της Ελλάδος.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails