Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

3 νεκροί σε τροχαίο από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν από μετωπική σύγκρουση τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό στο 45ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Βέροιας το πρωί της Πέμπτης.
Νεκροί είναι οι οδηγοί του λεωφορείου και του φορτηγού και ένας ιερέας, που ήταν ο συνεπιβάτης του λεωφορείου.
Αρκετοί από τους 50 επιβάτες τραυματίστηκαν, ενώ έξι παιδιά που επέβαιναν στο λεωφορείο, μεταφέρονται για ... προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σοβαρά τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου είναι ένας ενήλικας.
Οι περισσότεροι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Βέροιας, ενώ οι υπόλοιποι στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Στο λεωφορείο, το οποίο ταξίδευε από Σέρρες προς Λιτόχωρο Κατερίνης, επέβαιναν περίπου 50 άτομα και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιούσαν προσκυνηματική εκδρομή σε μοναστήρια του νομού Ημαθίας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, στην περιοχή έριχνε ψιλόβροχο και ο δρόμος ήταν αρκετά ολισθηρός, με αποτέλεσμα ο οδηγός του φορτηγού να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε σφοδρά με το λεωφορείο.

Η σύγκρουση έγινε σε σημείο, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς εκεί έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία.

Η μετωπική σύγκρουση του λεωφορείου με το φορτηγό σημειώθηκε στις 9:35 το πρωί της Πέμπτης και επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα και άνδρες της πυροσβεστικής, που πραγματοποίησαν τους απεγκλωβισμούς.

Μετά τη σύγκρουση, η κυκλοφορία διεκόπη στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής και διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
πηγη: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails