Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

Ασύρματο Δίκτυο Καλαμάτας ξεκίνησε η λειτουργία του


Βήμα προς την ψηφιακή εποχή κάνει η Καλαμάτα, με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου σε όλες τις περιοχές με οικονομική δραστηριότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα.
Το δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «DimosKalamatas-WiFi» και καλύπτει περιοχές με μεγάλη επισκεψιμότητα και οικονομική δραστηριότητα, όπως είναι :...


1. Κεντρική Αγορά – ΚΤΕΛ
2. Ιστορικό Κέντρο
3. Πολυκλαδικό – Τσώλη – Αγία Τριάδα
4.Κεντρική πλατεία
5.Αριστομένους
6.Νότιο Parking Νέδοντα
7. Μαρίνα
8.Πανελλήνιο
9.Υπαπαντής
10.Φαρών
11.Παλαιολόγου

Η πρόσβαση στο δίκτυο γίνεται μέσα από ειδική σελίδα υποδοχής, είναι ελεύθερη για όλους, ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν τεθεί περιορισμοί στην πρόσβαση σελίδων, με πορνογραφικό περιεχόμενο, διαμοίρασης αρχείων, τυχερών παιχνιδιών και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές με την ευρεία έννοια.
Για τη λειτουργία του έχει αξιοποιηθεί το δίκτυο οπτικών ινών τόσο του Έξυπνου Οικισμού όσο και του Μητροπολιτικού Δικτύου (άλλη μια πιλοτική λειτουργία του δικτύου ΜΑΝ), έχοντας έτσι εγκατασταθεί σε όλη την πόλη, 36 κεραίες-σημεία πρόσβασης (Access Point). Με την τοπολογία αυτή επιτυγχάνονται μεγαλύτερες ταχύτητες, ασφάλεια και κεντρικός έλεγχος από το Τμήμα Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής του Δήμου που έχει και την τελική ευθύνη για τη λειτουργία του.
Το ασύρματο δίκτυο εκτός από την πρόσβαση στο διαδίκτυο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν την Καλαμάτα και την ιστορία της, να μετακινηθούν μέσα στην πόλη, να ενημερωθούν για τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των φορέων, ενώ ειδικότερα οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται διοικητικά, να υποβάλλουν αιτήματα καθημερινότητας, αλλά και να ενημερώνονται για τη δραστηριότητα των συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση http://guidekal.kalamata.gr λειτουργεί εφαρμογή, προσαρμοσμένη για λειτουργία σε έξυπνες φορητές συσκευές, κινητό ή PDA ή Laptop, μέσα από την οποία ο επισκέπτης θα λαμβάνει δεδομένα και χρήσιμες πληροφορίες :

*για την Ιστορία και τον Πολιτισμό,
*για τα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων
*για ότι συμβαίνει εκείνη τη χρονική περίοδο
*για την κίνηση του στην πόλη μέσω ψηφιακού χάρτη
* για άλλα σημεία και διαδρομές ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails