Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Μανώλη δείχνει το γκάλοπ της ΝΔ για την Πελοπόννησο. Δράκο ο ... συνασπισμός νομαρχών

Τον γραμματέα συνδικαλιστικού Γιάννη Μανώλη προκρίνει και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο νομάρχη Μεσσηνίας και πρόεδρο της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου, δημοσκόπηση της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαίου – αρχές Ιουνίου από μεγάλη εταιρεία με την οποία συνεργάζεται σε μόνιμη βάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταγράφει τα εξής:...

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 34% ο Γιάννης Μανώλης και ακολουθούν ο Δημήτρης Δράκος με 15%, ο νομάρχης Αργολίδας Βασίλης Σωτηρόπουλος με 12,5% και ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Τάκης Σκανδαλάκης με 12%.

Δυσκολότερος αντίπαλος ο Τατούλης

Επιπλέον, ο κ. Μανώλης έχει μεγάλη δημοτικότητα η οποία μεταφράζεται και σε ψήφο (προφανώς στο β΄ γύρο) ανάμεσα στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων: 58% στο ΛΑΟΣ με το 56% να δηλώνει ότι «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» θα τον ψηφίσει, 37% στο ΚΚΕ με το 27% να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και σε ΣΥΝ είναι 36% και 21,4% και 27% και 14,8% αντίστοιχα. Στα ίδια ερωτήματα τα υπόλοιπα πρόσωπα κειμένονται ανάμεσ στο 5 και 8% αναφορικά με τη δημοτικότητα και 3 με 4% στη διείσδυση σε άλλους κομμαστικούς χώρους.


Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται ότι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για τον πρώην βουλευτή είναι ο Πέτρος Τατούλης, που επίσης έχει διείσδυση σε όλους τους κομματικούς χώρους.

Και δεύτερη δημοσκόπηση για το «όχι» στον Μανώλη

Πάντως, καθότι η ΝΔ αφενός έχει καταλήξει στο να στηρίξει πρόσωπα από την Αυτοδιοίκηση και αφετέρου παρατηρείται η δημιουργία συνασπισμού μεταξύ των νεοδημοκρατών νομαρχών Μεσσηνίας, Αργολίδας και Κορινθίας Νίκου Ταγαρά , προκειμένου ο Δ. Δράκος να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης και οι άλλοι δύο αντιπεριφερειάρχες, η ΝΔ προχωρά αυτές τις ημέρες και σε δεύτερη δημοσκόπηση προκειμένου να ξανα- μετρήσει τους εν δυνάμει υποψηφίους της.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι η δημοσκόπηση αυτή γίνεται προκειμένου να βρεθεί ένας εύσχημος τρόπος ο πρόεδρος της ΝΔ να πει «όχι» στον Γ. Μανώλη, καθώς στη Ρηγίλλης θεωρούν ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια είναι ήδη βαμμένη γαλάζια.
πηγη : Aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails