Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Δημήτρης Δράκος

Ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 και ώρα 12.30, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η πρόσφατη ψήφιση του Καλλικράτη από τη Βουλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο τοπίο που δημιουργείται κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να στελεχωθεί ο νέος θεσμός από ανθρώπους της περιφέρειας, από .... έμπειρους αυτοδιοικητικούς.

Είναι γεγονός ότι στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, η Αυτοδιοίκηση καλείται να αποκτήσει και να παίξει ρόλο πραγματικά ενεργό, προγραμματικό και αναπτυξιακό.
Να αποκτήσει φωνή και λόγο
-Για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη.
-Για την απασχόληση.
-Για την παραγωγή
-Για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.
-Για την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη!

Η Αυτοδιοίκηση να είναι πραγματικά πιο κοντά στην άμεση δημοκρατία. Αυτό το στοίχημα πρέπει να κερδίσει ο «Καλλικράτης» για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και του τόπου στις εκλογές του Νοεμβρίου. Δηλαδή :
-Την ουσιαστική ισχυροποίηση των αυτοδιοικητικών θεσμών.
-Την ενίσχυση της Περιφερειακής Δημοκρατίας με τη μετεξέλιξη της Νομαρχίας σε έναν ισχυρό θεσμό, την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
Σε ένα θεσμό σύγχρονο, ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και στις απαιτήσεις των καιρών.
Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.
Με γνωρίζετε από την δραστηριοποίηση και τους αγώνες μου από το μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από τους αγώνες για την Περιφέρειά μας.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ. Με τις πράξεις μου και την πολιτική μου πορεία, το έχω αποδείξει, χρόνια τώρα.

Σας ανακοινώνω, λοιπόν, πως είμαι έτοιμος να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση και στην υπηρεσία των πολιτών της ιστορικής περιοχής του Μοριά, της Πελοποννήσου μας, ως Περιφερειάρχης. Διεκδικώ το αξίωμα του αιρετού Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Στην μακρόχρονη αυτοδιοικητική μας πορεία υπερβήκαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Διεκδικήσαμε περισσότερα έργα. Τολμήσαμε ρίξεις. Πρωτοπορήσαμε με προτάσεις και παρεμβάσεις. Αγκαλιάσαμε, ανεξαιρέτως, όλους τους πολίτες. Πετύχαμε να δώσουμε σε αυτό το θεσμό το χαρακτήρα που αρμόζει σε κάθε τοπική Αρχή, το χαρακτήρα της ανεξάρτητης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μας, για την μεγάλη τους συμβολή σε αυτήν την αυτοδιοικητική πορεία. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και να επαινέσω τους συναδέλφους όλων των άλλων παρατάξεων, που με την παρουσία τους και τους αγώνες τους συνδιαμόρφωσαν αυτήν την δημιουργική αυτοδιοικητική παρουσία.

Στο ψηφοδέλτιο μας θα εκπροσωπηθούν οι πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλες τις περιοχές του Μοριά. Για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί τον αγώνα για την Πελοπόννησο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ».
Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτρης Δράκος ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Αντινομάρχης Μεσσηνίας κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα είναι υποψήφιος μαζί του για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails