Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Απολύσεις … Ενόψει στο δήμο Καλαμάτας

Αναστολή της ορκωμοσίας και απόλυση εργαζομένων στην Καθαριότητα του Δήμου Καλαμάτας επιβάλλει Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι υπάλληλοι αυτοί είχαν προσληφθεί με τη διαδικασία και την έγκριση του ΑΣΕΠ. Εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ, αλλά δεν πρόλαβαν να ορκισθούν. Το αξιοπερίεργο είναι πως τυπικά δεν απολύονται. Δηλαδή δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν άνεργοι, να λάβουν το προβλεπόμενο επίδομα και κάρτα ανεργίας και να μπουν σε ...διαδικασία πρόσληψης (π.χ. 8μηνο στην Καθαριότητα ) και αναφερόμαστε σε φτωχούς ανθρώπους, πολύτεκνους (δύο εξ’ αυτών έχουν πέντε παιδιά) και με μεγάλες ανάγκες.
Αυτοί οι υπάλληλοι εργάζονται στο Δήμο επί μήνες (επιτρέπεται από τον ΑΣΕΠ, όταν έχει ολοκληρωθεί το ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας πρόσληψης ) και προσέφεραν πολύτιμη υπηρεσία στην Καθαριότητα.
Εξάλλου, ο κίνδυνος για απολύσεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις είναι ορατός, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας αποτελεί πρώτιστο θέμα για τη Δημοτική Αρχή και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κανένας εργαζόμενος στο Δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, να μη χάσει τη δουλειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails