Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι Νέοι Αγρότες άρχισαν να εισπράττουν το πριμ πρώτης εγκατάστασης

Η ΠΕΝΑ προσκαλεί τους Νέους Αγρότες, που έχουν υπογράψει την σύμβαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών να έλθουν σε επαφή (2310 271950) για τον συντονισμό των παραπέρα ενεργειών τους.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ παρακολουθώντας το πρόβλημα του πριμ πρώτης εγκατάστασης (Πρόγραμμα Νέων Γεωργών) από την αρχή και υποστηρίζοντας τους Νέους Αγρότες στην διαδικασία της προσφυγής, διεκδικώντας το... υπόλοιπο ποσό που ανέγραφε η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και τελικά περικόπηκε από τους δικαιούχους, επισημαίνει τα εξής :
-Από τις αρχές Ιουνίου που ξεκίνησαν να έρχονται οι συμβάσεις στους δικαιούχους ανά την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων σε όλους τους νομούς
-Οι υποψήφιοι που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην διαδικασία της δικαστικής οδού για την διεκδίκηση του συνόλου της Πρόσκλησης (27-1-2009), πρέπει να έχουν υπογράψει στην σύμβαση «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος όσον αφορά την διεκδίκηση πλήρως του ωφειλούμενου ποσού» και να έχουν καταθέσει προσφυγή στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας (το κείμενο βρίσκεται στο site www.neoiagrotes.gr).
-Η διαδικασία της πληρωμής της πρώτης δόσης που ανέρχεται στο 70% του εγκεκριμένου ποσού συνεχίζεται κανονικά και σε αυτούς που έχουν κάνει προσφυγή.
-Αρχίζοντας από σήμερα έως το τέλος του Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και η ομαδοποίηση των προσφυγών γι’ αυτό καλούμε τους Νέους Αγρότες που έχουν κάνει προσφυγή (δηλαδή κατέθεσαν την δήλωση επιφύλαξης και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) να επικοινωνήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με το τηλ. 2310 271950 κ. Α. Γιάσογλου (6936054007) προκειμένου να στείλουν ή/& να διασταυρώσουν τα στοιχεία που έστειλαν μέσω e-mail για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Επισημαίνεται πως η τηλεφωνική επικοινωνία (2310 271950) πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είτε από τους ίδιους είτε από τους εκπροσώπους-μελετητές τους, γιατί είναι κρίμα να μείνει κάποιος εκτός. Ταυτόχρονα θα παρέχονται και λεπτομέρειες όσον αφορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να προχωρήσει δικαστικά το θέμα των προσφυγών.
Η ΠΕΝΑ τονίζει ότι η δικαστική διαδικασία έχει ημερομηνίες υποβολής & λήξης, οι οποίες δεν παίρνουν παρατάσεις. Μετά από αυτές αυτόματα χάνεται το δικαίωμα όποιας διεκδίκησης. Οι Νέοι Αγρότες πρέπει να είναι αυστηροί και συνεπείς με τους χρόνους των διαδικασιών. Τα ευτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών θα επιτευχθούν μόνο μέσα από μια σωστή και δυναμική συμμετοχή στα δικαστήρια.
Οι Νέοι Αγρότες αντιμετωπίζουν όσα προβλήματα έχουν όλοι οι νέοι επαγγελματίες αλλά και επιπλέον τις ανασφάλειες μια εργασίας χωρίς ταβάνι, με τις κλιματικές αλλαγές να πλήττουν κυρίως τους αγρότες και με την ανάγκη για επενδύσεις σε εξοπλισμό, πολύ μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Η ΠΕΝΑ και οι Νέοι Αγρότες προσπαθούν να υπερασπισθούν νομικά τα δίκαια αιτήματά τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας.Ειμαι και εγω νεα αγροτισσα αλλα οταν επρεπε να υπογραψω την εγκριση δεν μου ειπαν οτι πρεπει να γραψω με καθε επιφύλαξη.Θελω να μου πείτε τι πρέπει να κάνω.Ευχαριστω

Related Posts with Thumbnails