Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Η σημερινή ομιλία Τατούλη στην Καλαμάτα

Η ομιλία Τατούλη "Η μέρα της μεγάλης νίκης για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Νέα Πελοπόννησο, έφτασε. Η μέρα της μεγάλης γιορτής για όλους τους Πελοποννήσιους είναι εδώ και το γνωρίζουν όλοι. Το επιβεβαίωσε η πρωτοφανής κοσμοσυρροή χιλιάδων πολιτών στις 4 Νοεμβρίου στην κεντρική ομιλία του κ. Τατούλη στην Καλαμάτα. Το επιβεβαίωσε και ο ίδιος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η δική σας συστράτευση σε αυτό τον κοινό αγώνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για μία διαφορετική άσκηση πολιτικής, που θα φτάσει την.... Κυριακή το βράδυ σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα ότι οι εσείς οι πολίτες, είστε η αρχή της αλλαγής και η αρχή της Νέας Περιφέρειας. Η νίκη του δικού μας πρωτοποριακού εγχειρήματος είναι νίκη κοινωνική, είναι νίκη και πολιτική, είναι νίκη Δημοκρατίας».


Με τον αέρα του νικητή ο κ. Τατούλης πέρασε ανάμεσα από το πλήθος που τον υποδέχτηκε με συνθήματα νίκης και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Αφού ανέβηκε στο βήμα και ευχαρίστησε το κοινό του για την εξαιρετική υποδοχή που του επεφύλασσε, ο κ. Τατούλης τόνισε: «Η Νέα Πελοπόννησος ξεκίνησε από εσάς. Η Νέα Πελοπόννησος είναι το δικό σας παιδί. Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση».


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προγραμματικών θέσεων του ανεξάρτητου συνδυασμού του ο επικεφαλής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα παιχνίδια εντυπώσεων και προσωπικών επιθέσεων των αντιπάλων του, για τα οποία υπογράμμισε: «Η Νέα Πελοπόννησος είναι η δική σας απάντηση σε όλους εκείνους τους μικρούς νομάρχες, τους μικρούς Δράκους, που νομίζουν ότι ποδηγετούν τους πολίτες με τα κακόγουστά τους συνθήματα. Σε όλους εκείνους που αρκούνται να δηλώνουν με υπερηφάνια αυτοδιοικητικοί, που ξέρουν μόνο να δανείζονται έργα άλλων φορέων και να μιλούν με στοιχεία ψεύτικα, προκειμένου να κρύψουν τη δική τους γύμνια κι ανικανότητα. Σε όλους εκείνους που νόμισαν ότι περιφερειακό πρόγραμμα μπορεί να προκύψει από την ασύνεκτη παιδική κοπτορραπτική παλιών και χιλιοειπωμένων νομαρχιακών προγραμμάτων. Σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι η Νέα Περιφέρεια θα ήταν ένα εύκολο βήμα για να ικανοποιήσουν κι άλλες υπέρμετρες προσωπικές τους φιλοδοξίες. Σε όλους εκείνους που υποτίμησαν τους πολίτες νομίζοντας ότι δεν υπάρχουν δυνάμεις για να προχωρήσουμε αυτόνομα στο μέλλον. Σε όλους εκείνους που συνήθισαν να είναι επαίτες μπροστά από τις πόρτες υπουργείων, και τώρα πια που τα λεφτά τελειώσανε, ξέρουνε μόνο να γκρινιάζουν και να αναπολούν περασμένα μεγαλεία σπατάλης ζωής. Σε όλους εκείνους που αναπνέουν με ξένο αέρα. Σε όλους εκείνους που επιβίωσαν πουλώντας αυθεντία. Σήμερα, στο βήμα βρίσκεστε εσείς. Σήμερα εσείς φέρατε το τέλος της αυθεντίας».


Υποστηρίζοντας με επιχειρήματα την ουσιαστική αποτελεσματικότητα της δράσης που θα αναλάβει ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την ανάδειξη και ανάπτυξη της Πελοποννήσου από την ερχόμενη Δευτέρα, επεσήμανε : «Πέρασε ο καιρός της παραδοσιακής πολιτικής, αυτή που μέχρι σήμερα έχουμε γνωρίσει, που ξεκινάει από την κορυφή και διαχέεται στη βάση, μέσα από προσταγές και διατάγματα. Αυτό το μοντέλο είναι αποτυχημένο διαχρονικά και είναι υπεύθυνο για το ναυάγιο όλων των μεγάλων αλλαγών, που είχε ανάγκη η χώρα, κι όμως δεν έγιναν ποτέ. Χρειαζόμαστε συνολικό όραμα για τον τόπο, φιλοσοφία ανάπτυξης κι ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Χρειαζόμαστε δυνατότητα προσαρμογής στις νέες συνθήκες που καθημερινά διαμορφώνονται σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Χρειαζόμαστε λοιπόν ανοικτό μυαλό, διευρυμένους ορίζοντες, αποδεδειγμένες διαχειριστικές ικανότητες και μια άλλη αισθητική στην επικοινωνία. Αυτά διαθέτει η «Νέα Πελοπόννησος» που εσείς δημιουργήσατε».


Συνεχίζοντας το λόγο του ο κ. Τατούλης, μίλησε για το καινούριο πρωτόγνωρο εγχείρημα που ανέλαβε για τη Νέα Πελοπόννησο. «Είναι ένα εγχείρημα πρωτοποριακό που ξεκίνησε από την ίδια την κοινωνία, αφουγκράστηκε τα υπόγεια ρεύματά της, και εκφράστηκε με αυτήν την νέα αντισυμβατική κοινωνική συλλογικότητα. Αυτή η συλλογικότητα είναι σήμερα πλειοψηφική και ξεκάθαρα υπερβατική, βάζει τα θεμέλια για μια νέα και σύγχρονη άσκηση πολιτικής, πατώντας γερά πάνω στο νέο θεσμό, για να εκφράσει ένα ρεαλιστικό όραμα και να πετύχει τους στόχους της. Αυτή αν θέλετε είναι και η πορεία όλης αυτής της προεκλογικής διαδρομής, όπως την ζω τους τελευταίους πέντε μήνες».


Ολοκληρώνοντας το λόγο του ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κάλεσε τους Μεσσήνιους να γίνουν σύμμαχοί του στη Νέα Πελοπόννησο και να γιορτάσουν μαζί την αλλαγή που θα φέρει η νίκη της Κυριακής σε κάθε γωνιά της περιφέρειας: «Η 7η Νοεμβρίου είναι ημέρα γιορτής και όχι απλώς ημέρα εκλογικής νίκης. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη αποφασίσει. Στην Μεσσηνία έχουμε ήδη γυρίσει σελίδα. Στην Μεσσηνία γράφουμε ένα καινούριο βιβλίο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails