Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Το ΚΚΕ Πελοποννήσου για τις αυξήσεις στα διόδια

 Στο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα 

Το μετεκλογικό μπαράζ με τα πανάκριβα χαράτσια των διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους συνεχίζεται,
Μετά τις από 6 Σεπτέμβρη αυξήσεις ο όμιλος «Μορέας» επέβαλε νέα αύξηση κατά 35% στα υπάρχοντα διόδια (Σπαθοβουνίου και Νεστάνης) και επιπλέον ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου σταθμού είσπραξης κοντά στην Ασέα. Για τη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα οι οδηγοί ΙΧ υποχρεώνονται πλέον μέσα σε δύο μήνες να πληρώνουν υπερδιπλάσια τιμή στα διόδια, καθώς από 2,80 ευρώ έφτασαν στα 6,30 ευρώ, δηλαδή αύξηση κατά 125%!
Ειδικότερα οι νέες τιμές που... πληρώνουν οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα είναι οι εξής:
• Για τα δίκυκλα 1,60 ευρώ στο Σπαθοβούνι, 1,50 ευρώ στη Νεστάνη και 1,20 ευρώ στην Ασέα.
• Για τα ΙΧ 2,30 ευρώ, 2,20 ευρώ και 1,80 ευρώ, αντίστοιχα.
• Για τα οχήματα με 2 και 3 άξονες 5,90 ευρώ, 5,60 ευρώ και 4,50 ευρώ, αντίστοιχα.
• Για οχήματα με 4 άξονες και πάνω 8,20 ευρώ, 7,80 ευρώ και 6,30 ευρώ, αντίστοιχα.
Η νέα αυτή επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων έρχεται λίγο μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της πλουτοκρατίας, που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που καταργούν δικαιώματα της εργατικής τάξης, τις ΣΣΕ. Τα νέα χαράτσια πλήττουν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους (ιδιαίτερα όσους έχουν μικρά φορτηγά), τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία. Και όχι μόνο αυτό. Συνεχώς δημιουργούν νέους σταθμούς διοδίων. Σε λίγο θα βάλουν διόδια και μέσα στην πόρτα μας.
Τα μεγάλα έργα που έγιναν και θα γίνουν, γίνονται για να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη διασύνδεση της ευρωπαϊκής αγοράς με τη βαλκανική, τη ρωσική και ασιατική για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.
Η εργατική τάξη της χώρας μας πληρώνει τριπλά. Πληρώνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με τη σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνει με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνει πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιεί.
Πληρώνει ο ελληνικός λαός πανάκριβα την κατασκευή τους και τη χρήση τους, ενώ οι μεγαλοκατασκευαστές θα απολαμβάνουν εγγυημένη ετήσια κερδοφορία για πολλά χρόνια. Είναι πρόκληση οι επιδοτήσεις που έδωσαν και δίνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ.
Δυναμώνουμε την πάλη
• Η ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει. Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.
• Εργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
• Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
• Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails