Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Πράσινισε... η Κίτρινη Θάλασσα





Πράσινισε... η Κίτρινη Θάλασσα


Έντρομοι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είδαν μόλις λίγες εβδομάδες πριν την τελετή έναρξης τη θάλασσα στην παράκτια πόλη Κινγκντάο, γεμάτη από φύκια.

Το φαινόμενο μπορεί να εμποδίσει ακόμη και τη διοργάνωση των Ιστιοπλοϊκών αγώνων τον Αύγουστο, καθώς τα φύκια εμποδίζουν την διέλευση των σκαφών.

Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς εθελοντικά, δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τη θάλασσα που έχει καλυφθεί από τα φύκια σε έκταση περίπου 12.900 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πλοία από γύρω περιοχές έσπευσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια.

Το ξέσπασμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν οφείλεται σε μόλυνση της θάλασσας, αν και πολύ συχνά πλοία αδειάζουν λύματα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες.

Οι επιστήμονες εκτιμούν, πως οφείλεται στις συνεχείς βροχοπτώσεις στις περιοχές της Κίτρινης Θάλασσας και στο γεγονός ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία του νερού.

Αμέσως μόλις καθαρίσει η θάλασσα, οι διοργανωτές σκοπεύουν να βάλουν δίχτυα σε μια περίμετρο 50 χιλιομέτρων από την ακτή, έτσι ώστε σε έξι εβδομάδες που ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

πηγη :zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails