Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

"Πρωταθλητές" στη χρήση κάνναβης οι Αμερικάνοι


Οι Νεοζηλανδοί έρχονται στη δεύτερη θέση με ποσοστά 4,3% όσον αφορά την κοκαΐνη και 41,9% για την κάνναβη

Παρά την αυστηρή νομοθεσία, οι αμρικανοί είναι οι μεγαλύτεριο χρήστες κάνναβης και κοκαϊνης παγκοσμίως, όπως αποκαλύπτει μία έρευνα που έγινε σε 17 χώρες και δημοσιεύεται στο επιστημονικό διαδικτυακό περιοδικό PLoS Medicine.Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ, το 16,2% των αμερικανών έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 42,4%) έχουν κάνει χρήση κάνναβης.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι Νεοζηλανδοί έρχονται στη δεύτερη θέση με ποσοστά 4,3% όσον αφορά την κοκαΐνη και 41,9% για την κάνναβη.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 54.068 άτομα σε 17 χώρες, δείχνει ότι υπάρχει μια κοινωνικο-οικονομική ομάδα πιο επιρρεπής στη χρήση παράνομων ουσιών. Σύμφωνα με αυτήν, οι νέοι άνδρες, άγαμοι ή διαζευγμένοι, με υψηλά έσοδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν τακτικά χρήση διεγερτικών ουσιών.

Η χρήση "δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την εθνική πολιτική όσον αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών", σημειώνουν οι ερευνητές. Μάλιστα "στις χώρες που έχουν πιο αυστηρή νομοθεσία δεν καταγράφεται μικρότερη χρήση απ' ότι στις χώρες που δείχνουν περισσότερη ανοχή", προσθέτουν.

Η Ολλανδία είναι το προφανές παράδειγμα, αφού, παρά τη φιλελεύθερη πολιτική στον τομέα των ναρκωτικών ουσιών, μόλις το 1,9% των Ολλανδών έχει κάνει χρήση κοκαΐνης και το 19,8% δοκίμασε κάνναβη.

πηγη :Εθνος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Related Posts with Thumbnails