Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Στο έλεος των πλημμυρών η Ουκρανία

Στους 30 ανέρχονται οι νεκροί από τις πλημμύρες στη δυτική Ουκρανία, ενώ περίπου 18.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με ανακοίνωση ανακοίνωση αξιωματούχων, πέντε ημέρες μετά την υπερχείλιση ποταμών από τις έντονες βροχοπτώσεις που πλημμύρισαν χωριά και καλλιέργειες.
Ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της χώρας, Βολοντιμίρ Σάντρα ανακοίνωσε τον αριθμό των νεκρών στο κοινοβούλιο προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πρωθυπουργός της χώρας Γιούλια Τιμοσένκο είπε στο σώμα ότι 18.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 22, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών και δύο ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από κεραυνό. Οι αρχές περιέγραψαν τις πλημμύρες τις χειρότερες σε έναν αιώνα με τη στάθμη των ποταμών Προυτ και Ντνέστρ να ανεβαίνει επικίνδυνα.
Στη γειτονική Ρουμανία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες στην βορειοανατολική πόλη Μαραμούρ. Η κυβέρνηση του Βουκουρεστίου διέθεσε αυτήν την εβδομάδα το ποσό των 22 εκατ. δολαρίων για την αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και την παροχή βοηθείας στους πληγέντες.
πηγη:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails