Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΕΝΝΕΑ ΕΚ. ΕΥΡΩ ΈΛΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"

Στα 9 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το έλλειμμα στα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Αλληλεγγύη», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα τη διενέργεια νέου ελέγχου, μέσα στο επόμενο τρίμηνο, μετά τον οποίο θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, στη διάθεση της Αρχιεπισκοπής και του Διορθοδόξου Κέντρου τέθηκαν δύο υπάλληλοι της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, οι οποίοι σε συνεργασία με το Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, θα διερευνήσουν και θα καταγράψουν την πορισματική έκθεση της Επιτροπής για τα ακριβή στοιχεία των οικονομικών θεμάτων που θα έχουν προκύψει.
Απαντώντας σε δημοσιογράφους, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ανέφερε ότι η Οργάνωση αντιμετωπίζει πρόβλημα με τις πληρωμές των υπαλλήλων της και πρόσθεσε ότι υπάρχει "μια προβληματική διαχείριση, τα αντικειμενικά στοιχεία της οποίας πρέπει να διατυπωθούν μετά από έλεγχο. Δεν μπορούμε όμως να πούμε ότι αυτός ή άλλος είναι καταχραστής".
Τη συνεδρίαση απασχόλησε και η δομή και λειτουργία της Ανωνύμου Εταιρείας Διαχείρισης Υποστήριξης Επιχειρήσεων και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων, Μελετών και Έργων "ΣΥΜΕΑΝ ΑΕ".
Εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από τη Γενική Οικονομική Επιθεώρηση της Εκκλησίας, ώστε να αποτυπωθεί το οικονομικό πρόβλημα της εταιρίας.
πηγη:Zougla.gr

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Κοιτα να δεις τι γινεται στο ονομα του καλου Χριστουλη....

Related Posts with Thumbnails