Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ολική έκλειψη ηλίου

Μία ολική έκλειψη ηλίου θα σκοτεινιάσει την Παρασκευή την Αρκτική και τη Σιβηρία πριν τερματιστεί στην Δυτική Κίνα, που είναι ο μήνας κατά τον οποίο το Πεκίνο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έκλειψη θα αρχίσει στον Καναδά στις 11:04,ώρα Ελλάδας και θα καλύψει την Γροιλανδία και την ανατολική Ρωσία
για να τερματιστεί γύρω στην δύση, στα ανατολικά της Σι'άν της παλιάς αυτοκρατορικής πρωτεύουσας της Κίνας.
Οι εκλείψεις ήταν κακοί οιωνοί για τους παλιούς Κινέζους αστρονόμους, αλλά αυτή έρχεται ακριβώς μία εβδομάδα πριν ανάψει η φλόγα στο Πεκίνο για την εναρκτήρια τελετή των Αγώνων.
Πολλοί είναι αυτοί που συρρέουν στην Τζιαγιουγκουάν, στην επαρχία Γκανσού και στις ερήμους της Σιντζιάνγκ για να παρακολουθήσουν τον ουρανό να γίνεται μαύρος και ένα φωτοστέφανο να σχηματίζεται γύρο από τον κρυμμένο ήλιο.
"Ήλθα από την Καλιφόρνια για τον λόγο αυτό. Θα είναι η 11η έκλειψη που θα παρακολουθήσω", δήλωσε ο Ντέιβ Μπάλς σύμβουλος για την φροντίδα του καρκίνου.
Η επόμενη έκλειψη ηλίου θα γίνει στις 22 Ιουλίου 2009 και τότε θα σκοτεινιάσουν κυρίως η Ινδία και το βόρειο Μπαγκλαντές πριν τερματιστεί στην ανατολική Κίνα και στην περιοχή της Σανγκάης.
ΠΗΓΗ:athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails