Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Αυστραλία: 1.500 θάνατοι το χρόνο λόγω συνωστισμού στα νοσοκομεία ......

Πάνω από 1.500 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στα αυστραλιανά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κρεβατιών αποκαλύπτει έρευνα του Αυστραλοασιατικού Κολλεγίου Εκτάκτων Περιστατικών.
Σύμφωνα με έκθεση, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια ιατρικού συνεδρίου που έγινε στη Μελβούρνη την Παρασκευή, ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων με μικρές επιπλοκές στην υγεία τους, πεθαίνουν λόγω έλλειψης κρεβατιών.
Ηλικιωμένοι, άτομα με ψυχασθένειες και άτομα που μεταφέρονται τις βραδινές ώρες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.
Οι άνθρωποι αυτοί θα ζούσαν σήμερα, αναφέρθηκε στο συνέδριο, αν είχαν δεχθεί τη σωστή θεραπεία εγκαίρως και δεν περίμεναν επί ώρες σ' έναν πάγκο του τμήματος εκτάκτων περιστατικών μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στο νοσοκομείο.
Ο καθηγητής κ. Ντριού Ρίτσαρντσον, που είναι και ο συγγραφέας της έκθεσης, ανέφερε ότι μία ματιά στις 10 το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, στα 20 τμήματα εκτάκτων περιστατικών της Βικτώριας έδειξε ότι πάνω από 200 ασθενείς περίμεναν για πάνω από οκτώ ώρες στα έκτακτα περιστατικά για ένα κρεβάτι νοσοκομείου. Την ίδια στιγμή που από το 2002-2007 ο αριθμός των κρεβατιών στα νοσοκομεία της χώρας παρέμεινε ο ίδιος, τα έκτακτα περιστατικά αυξήθηκαν κατά 38%.
Ο κ. Ρίτσαρντσον αποκάλυψε ότι, ακόμα και οι ασθενείς που μεταφέρονται στα τμήματα περιστατικών με μικροπροβλήματα διατρέχουν κίνδυνο της τάξης του 70%, να πεθάνουν λόγω του χάους που επικρατεί στα τμήματα αυτά.
Πηγη:kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΌΤΙ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails