Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Τις βίαζαν για να λύσουν τα μάγια, 2 ανδρες 38 και 61 ετων της ελληνικης κοινότητας του Σίδνεϊ

Σοκ έχει προκαλέσει στην ορθόδοξη ελληνική κοινότητα του Σίδνεϊ η αποκάλυψη ότι δύο εξέχοντα μέλη της, ηλικίας 61 και 38 ετών, προσποιούμενοι ότι μπορούν να άρουν κατάρες, εξαπατούσαν γυναίκες και στην συνέχεια τις βίαζαν.
Σήμερα το πρωί συνελήφθη από τις αυστραλιανές αρχές και προφυλακίστηκε ο 38χρονος ομογενής Άρθουρ Ψυχογιός, ο οποίος αντιμετωπίζει 69 κατηγορίες για ασέλγεια.
Η αστυνομία οδηγήθηκε στην σύλληψη του Ψυχογιού, ο οποίος είναι πατέρας 3 παιδιών, μετά τις καταγγελίες μίας γυναίκας ότι κατά την διάρκεια «τελετών εξορκισμού», οι δύο άνδρες την είχαν ναρκώσει και την είχαν βιάσει.
Το θύμα είχε ζητήσει βοήθεια από τους δύο δράστες, επειδή πίστευε ότι άλλο μέλος την ελληνικής κοινότητας, έκανε μάγια στην ίδια και την οικογένειά της.
Οι δύο άνδρες την έπεισαν ότι ο 61χρονος μπορούσε να μιλάει στα πνεύματα και να κάνει εξορκισμούς και ότι με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να την βοηθήσουν να αποφύγει όλες τις τραγικές «συνέπειες» που θα είχαν αυτή και οι συγγενείς της, αν δεν λυνόταν η κατάρα.
Σε διάφορες «συνεδρίες» που έγιναν το διάστημα 2001 έως 2005 σε δωμάτια ξενοδοχείων, οι δράστες έδεναν τα μάτια του θύματος και στη συνέχεια τη βίαζαν. Η αστυνομία υποθέτει ότι κατά την διάρκεια των «εξορκισμών» οι δύο άντρες νάρκωναν τη γυναίκα. Επιπλέον, την χρέωναν από 500 έως 1.000 δολάρια για κάθε «συνεδρία», με αποτέλεσμα να της έχουν αφαιρέσει το λιγότερο 70.000 δολάρια μέχρι σήμερα.
Η γυναίκα που αποκάλυψε την δράση των δύο ανδρών, εξομολογήθηκε, σύμφωνα με το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο Ten ότι φοβόταν πολύ για τις συνέπειες της «κατάρας», τόσο για εκείνη όσο και για τους δικούς της ανθρώπους, σε τέτοιο σημείο που να πέσει θύμα των δύο επιτήδειων ομογενών.
Συνελήφθη και ο 61χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν αυτός που είχε καταστρώσει το σχέδιο. Μεταφέρθηκε όμως εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όταν κατά την διάρκεια της ανάκρισης στο αστυνομικό τμήμα του, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία. Ωστόσο απαγγέλθηκαν και σε αυτόν 151 κατηγορίες για ασέλγεια.
Άλλη μία γυναίκα προσήλθε στην αστυνομία και δήλωσε ότι είχε πέσει θύμα των δύο ομογενών, ενώ σύμφωνα με τον Gary Bailey, εκπρόσωπο της αστυνομίας, είναι πιθανόν να υπάρχουν και άλλα θύματα, τα οποία ντρέπονται να μιλήσουν. «Τα θύματα προέρχονται από θρησκευόμενες οικογένειες. Οι δύο γυναίκες που μίλησαν, έδειξαν εξαίρετο θάρρος και οι αποκαλύψεις τους οδήγησαν στην σύλληψη των δύο ανδρών. Ήταν και οι δύο λεία αυτών που εκμεταλλεύτηκαν την θρησκευτικό τους φόβο για να έχουν σεξουαλικό και οικονομικό όφελος. Οι κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα είναι ειδεχθείς, αλλά όσοι κρύβονται κάτω από θρησκευτικό μανδύα είναι πραγματικά ποταποί».
Ο Ψυχογιός θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε και θα διεξαχθεί η δίκη.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails