Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας «XL Leisure Group», καθηλώνει 280.000 ταξιδιώτες

Απίστευτη ταλαιπωρία για δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες μετά την απροειδοποίητη κήρυξη πτώχευσης ιδιωτικής αεροπορικής εταιρείας.
Τουλάχιστον 85.000 άνθρωποι, που είχαν οργανώσει ταξίδια με την εταιρεία «XL Leisure Group», έχουν μείνει ξεκρέμαστοι σε 12 αεροδρόμια της Βρετανίας. Η κατάσταση επηρεάζει και χιλιάδες άλλους, που ανέμεναν να ταξιδέψουν τις επόμενες ημέρες.
Πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν και σε αεροδρόμια του εξωτερικού γιατί είχαν προγραμματίσει να επιστρέψουν στη Βρετανία, κάποιοι επειδή είχαν πτήση με αεροσκάφη της XL και κάποιοι άλλοι γιατί είχαν κλείσει διακοπές με το ταξιδιωτικό γραφείο της εταιρείας. Ο αριθμός τους φτάνει τις 50.000.
Όλες οι πτήσεις της XL έχουν ακυρωθεί. Η εταιρεία, που πραγματοποιούσε δρομολόγια σε 50 χώρες στην Ευρώπη την Αφρική και την Αμερική, επικαλέστηκε την αύξηση των τιμών σε καύσιμα και κήρυξε πτώχευση σταματώντας κάθε λειτουργία. Θεωρείτο η τρίτη κατά σειρά βρετανική αεροπορική εταιρεία και οι υπηρεσίες της περιελάμβαναν αεροπορικές πτήσεις και οργάνωση ταξιδίων, αφού της ανήκουν εφτά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Ετησίως τα αεροσκάφη της μετέφεραν 2,5 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το προσωπικό της φτάνει τους 1.700 υπαλλήλους.
Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, έχει προγραμματίσει πτήσεις για να βοηθήσει όσο περισσότερους ταξιδιώτες μπορεί. Κανείς, όμως δεν αναμένεται να πάρει πίσω τα λεφτά του.
"Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να φέρουμε τους ανθρώπους που είναι στο εξωτερικό πίσω στην πατρίδα τους", ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
Ακόμη και οι ίδιοι οι πιλότοι της εταιρείας έμαθαν τα ξημερώματα για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της «XL Leisure Group», όπως αναφέρει το BBC.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails