Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Αύξηση ώς και 35% στην τιμή των διοδίων στην ΕΟ Αθηνών - Πατρών,Αλλαγές στην κυκλοφορία....

Ως το Μάρτιο του 2009, το αργότερο, ξεκινούν τα έργα στο βορειοδυτικό οδικό άξονα της Πελοποννήσου (Ελευσίνα - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα), ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αυξηθεί η τιμή στα διόδια της Ελευσίνας, του Ζευγολατιού και της Πάτρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπευθύνων της κοινοπραξίας παραχώρησης Ολυμπία Οδός ΑΕ, που κατασκευάζει το έργο, όπου η τιμή για τα ΙΧ είναι σήμερα δύο ευρώ (Ελευσίνα και Πάτρα), θα αυξηθεί στα 2,70 ενδεχομένως και 2,80, ενώ στα διόδια του Ζευγολατιού από τα 2,50 ευρώ θα φτάσει τα 3,30 ευρώ. Εντός του μηνός θα δοθεί και η δυνατότητα χρήσης του e-pass της Αττικής Οδού.
Σε ό,τι αφορά τα έργα στον οδικό άξονα θα εκτελούνται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην εμποδίζεται η ροή των οχημάτων, αλλά ούτε και να διοχετεύεται στην παλαιά εθνική οδό.
Για την περιοχή της λίμνης Καϊάφα, οι επικεφαλής της κοινοπραξίας επισήμαναν ότι εξετάζονται δύο ενδεχόμενα. Να παραμείνει ο δρόμος για δύο-τρία χιλιόμετρα ως έχει ή να γίνει υπογειοποίηση της οδού για 300 μέτρα, στο σημείο εκβολής της λίμνης στη θάλασσα, ενδεχόμενο που θεωρείται πιθανότερο.
Η συγκεκριμένη λύση απαιτεί το ξερίζωμα 55 πεύκων, αλλά οι υπεύθυνοι διαβεβαιώνουν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να περιορισθεί η απώλεια στα 15. Κάθε άλλη λύση, όπως η παράκαμψη, θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον γι' αυτό και απορρίφθηκε.
Σταδιακά, τα διόδια της Πάτρας θα μεταφερθούν περίπου ένα χιλιόμετρο βορειότερα από το σημείο όπου βρίσκονται σήμερα και όσο η κατασκευή του έργου θα είναι σε εξέλιξη, θα λειτουργούν νέα διόδια διπλής κατεύθυνσης, προκειμένου να αποφεύγονται αδικίες και να διευκολύνονται οι οδηγοί.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε ότι γίνονται διορθώσεις και βελτιώσεις σε περίπου 50 επικίνδυνα χιλιόμετρα του υφιστάμενου δικτύου, ώστε ο συντελεστής ολισθηρότητας από το 0,4, που είναι σήμερα, να ανέβει στο 0,7. Για το σκοπό αυτό, μάλιστα, χρησιμοποιείται νέα μέθοδος, σύμφωνα με την οποία η άσφαλτος «βομβαρδίζεται» με μεταλλικά σφαιρίδια.
πηγη:in.gr


ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βομβάρδισμα θέλει το σύνολο της κυβέρνησης και να μην μείνει ούτε ρουθούνι όρθιο.

Related Posts with Thumbnails