Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Ανεβαίνει το "προεκλογικό" θερμόμετρο στις ΗΠΑ μεταξυ Ομπαμα και Μακ Κειν

Σε κρίσιμη καμπή είναι η μάχη για την προεδρία στις ΗΠΑ. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τους δύο μονομάχους να παλεύουν σώμα με σώμα και ήδη οι τόνοι έχουν ανέβει ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν άρχισαν να εντείνουν τις επιθέσεις τους προς τον Τζον Μακ Κέιν και τη Σάρα Πέιλιν. Η υποψήφια αντιπρόεδρος δέχεται τα περισσότερα βέλη, όπως ήταν φυσικό, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η επιλογή της ήταν αυτή που έδωσε ώθηση στην εκστρατεία του Μακ Κέιν.
Σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο Ομπάμα χαριτολογώντας ανέφερε ότι όσο κραγιόν και να βάλει η Πέιλιν δεν μπορεί να φτάσει την εμπειρία του Τζο Μπάιντεν, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αναφερόμενος στις διαφορές των δύο υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.
Ο Τζον Μακ Κέιν απάντησε με μία νέα διαφήμιση στην οποία «χτυπάει» τον Μπαράκ Ομπάμα για δηλώσεις του για την παιδεία. Στη διαφήμιση σχολιάζεται φράση του γερουσιαστή του Ιλλινόι, στην οποία ανέφερε πως θα πρέπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση να ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία.
Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα τονίζουν πως έγινε παράφραση των όσων είχε πει το 2004 και μιλούν για «χτύπημα κάτω από τη μέση». Ως γερουσιαστής του Ιλλινόι, ο Ομπάμα είχε συμφωνήσει να ενσωματωθεί ένα είδος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα νηπιαγωγεία, αλλά να περιορίζεται στα όσα μπορούν να μάθουν σε αυτή την ηλικία τα παιδιά. Για παράδειγμα να τους μάθουν πότε ένα άγγιγμα είναι αντικανονικό, έτσι ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν αν κάποιος τα παρενοχλεί.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails