Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Φορητός της Hewlett-Packard λειτουργεί στην μπαταρία 24 ώρες

Ο πρώτος πλήρης φορητός υπολογιστής με μπαταρία που επαρκεί για ένα ολόκληρο 24ωρο λειτουργίας πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από την αμερικανική HP.
Πρόκεται για ένα «άνευ προηγουμένου ορόσημο στους φορητούς υπολογιστές» υπερηφανεύεται η εταιρεία, η οποία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών παγκοσμίως.
Το EliteBook 6930p μπορεί να φτάσει τις 24 ώρες λειτουργίας μόνο εφόσον ο αγοραστής επιλέξει την κατάλληλα προαιρετική διαμόρφωση: μπαταρία υψηλής απόδοσης, ειδική οθόνη χαμηλής κατανάλωσης «Ιllumi-Lite», καθώς και οδηγό στερεάς κατάστασης (SSD) στη θέση του σκληρού δίσκου.
Οι συσκευές SSD βασίζονται στη μνήμη flash, η οποία είναι ταχύτερη από τους σκληρούς δίσκους, δεν περιλαμβάνει κινούμενα εξαρτήματα και αυξάνει κατά περίπου 7% τη διάρκεια της μπαταρίας.
Επιπλέον, αναφέρει την Τετάρτη το BBC, ο οδηγός SSD της Intel που χρησιμοποιείται στο EliteBook 6930p αυξάνει τις συνολικές επιδόσεις του φορητού έως και 57%, ενώ οι ρυθμοί διαμεταγωγής δεδομένων είναι έως και επτά φορές υψηλότεροι σε σχέση με τον αντίστοιχο σκληρό δίσκο.
«Το επίτευγμα HP αποτελεί παράδειγμα αυτού του νέου επιπέδου επιδόσεων που τηρεί την υπόσχεση για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ώστε να αυξάνεται η διάρκεια της μπαταρίας» σχολίασε η Intel.
Η Dell, στο μεταξύ, διαφημίζει τον φορητό Latitude E6400, ο οποίος όταν λειτουργεί με SSD λειτουργεί στη μπαταρία έως και 19 ώρες.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails