Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Νέος web browser από τη Google- o Chrome

H αμερικανική εταιρία Google δημιουργός της διάσημης πλέον μηχανής διαδικτυακής αναζήτησης, ταράζει πάλι τα νερά στον κόσμο της πληροφορικής, δημιουργώντας ένα νέο πρόγραμμα πλοήγησης (browser), με βάση λογισμικό ανοικτού πηγαίου κώδικα (open source), σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του BBC, στοχεύοντας να ανταγωνιστεί τα δύο καθιερωμένα προγράμματα, τον Microsoft Internet Explorer και τον Mozilla Firefox. O νέος «πλοηγός», που θα ονομάζεται Chrome.
Έναν νέο web browser με την επωνυμία Chrome, ο οποίος θα διατίθεται δωρεάν, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η Google, φιλοδοξώντας να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του Internet Explorer της Microsoft και να ανταγωνιστεί το Firefox.
Σημειώνεται ότι ο Chrome έχει ήδη δημοσιευθεί με τη μορφή κόμικς στο Blogoscoped.com, με την αμερικανική εταιρεία να υποστηρίζει ότι τον έστειλε στο εν λόγω website «κατά λάθος».
Ο browser, αποτελεί μια παγκόσμια πύλη για το Διαδίκτυο, ενώ η χρήση του διαδικτυακού λογισμικού και των υπηρεσιών αναπτύσσεται ταχύτατα. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι η Google δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στην Microsoft να κυριαρχήσει πλήρως στον τομέα.
Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται ήδη στους τομείς των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης και της online διαφήμισης. Επιπλέον, και οι δυο κατασκευάζουν λογισμικό για κινητά τηλέφωνα.
πηγη:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails