Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Σπάει όλα τα ρεκόρ η Ελλάδα στη χρήση κινητών τηλεφώνων..Δύο στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο κινητό τηλέφωνο

Όλα τα ρεκόρ της κινητής τηλεφωνίας έχουν σπάσει οι Έλληνες, καθώς πάνω από 17 εκατομμύρια διαθέτουν συνδέσεις, δύο στα δέκα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο, ενώ δύο στους δέκα Έλληνες το χρησιμοποιούν αποκλειστικά, σύμφωνα με έρευνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος τα ελληνόπουλα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κινητό από τα επτά τους χρόνια, με αποτέλεσμα το 21% των ανηλίκων 7-12 ετών να διαθέτει κινητό τηλέφωνο.
Την ίδια ώρα, η κινητή τηλεφωνία, «σκοτώνει» το παραδοσιακό σταθερό τηλέφωνο, καθώς δύο στους δέκα ενηλίκους επικοινωνούν μόνο με συσκευή κινητού τηλεφώνου, έχοντας καταργήσει τη σταθερή τηλεφωνία.
Πολλοί Έλληνες, επίσης, διαθέτουν δύο και τρεις αριθμούς τηλεφώνων, ενώ υπάρχουν και πολλές ανενεργές συνδέσεις, με αποτέλεσμα το πραγματικό ποσοστό διείσδυσης να κινείται μεταξύ 85% και 90%.
Οι εταιρείες πάντως ανακοινώνουν συνεχώς δεκάδες χιλιάδες νέες συνδέσεις κάθε τρίμηνο, καθώς και νέα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας.
Σχετικά με το ποσό που ξοδεύουν οι Έλληνες για το κινητό τους τηλέφωνο κινείται μηνιαίως σε επίπεδα άνω των 20 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές της Cosmote, δαπανούν 24,2 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, οι συνδρομητές της Vodafone 22 ευρώ το μήνα και οι συνδρομητές της Wind 20 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Focus Bari, το πραγματικό ποσοστό διείσδυσης σε σχέση με τον πληθυσμό έχει φτάσει στο 91%, ενώ το 18% των Ελλήνων έχει μόνο κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας.
Η διείσδυση κινητών τηλεφώνων στις ηλικίες 18-70 ετών αγγίζει το 91%, στα παιδιά 7-12 το 21%, ενώ στην κατηγορία 10-12 φτάνει στο 32%.
Η διείσδυση είναι σαφώς μεγαλύτερη στις νεαρότερες ηλικίες 18-24 ετών που φτάνει το 99% και στις ηλικίες 25-34 ετών στο 98%.
Το 51%των Ελλήνων χρησιμοποιεί κάποιο πακέτο καρτοκινητής σύνδεσης, το 44% έχει πρόγραμμα συμβολαίου, ενώ υπάρχει και ένα 6% που έχει και τα δύο.
πηγη:in.gr

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειναι γνωστο αλλωστε το ποσο κατεστραμενοι ειμαστε...

Related Posts with Thumbnails