Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αναστολή των κινητοποιήσεων της ΕΝΑΕ ... Ανοιχτές αύριο οι νομαρχίες

Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο αργά σήμερα το απόγευμα η ΕΝΑΕ μετά και την θετική έκβαση που είχαν σήμερα το πρωί οι συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου και Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο.
Η κυβέρνηση ικανοποίησε σε.... μεγάλο βαθμό τα αιτήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, για τα οποία η ΕΝΑΕ είχε αποφασίσει να κλείσει τις Νομαρχίες αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου 2009.

«Η ΕΝΑΕ ζήτησε και έλαβε γραπτές εγγυήσεις για την άμεση ικανοποίηση βασικών αιτημάτων της. Στις παρούσες δύσκολες οικονομικά συνθήκες, οι απαντήσεις της Κυβέρνησης κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ως εκ τούτου αποφασίσαμε την αναστολή της αυριανής κινητοποίησης. Πάγια θέση της ΕΝΑΕ είναι η διεκδίκηση λύσεων στα σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα των Νομαρχιών, προκειμένου οι Ν.Α να λειτουργούν και να προσφέρουν στους πολίτες και στις κοινωνίες. Η ΕΝΑΕ πορεύεται με μοναδικό σκοπό να διαφυλάξει την ενότητα και την πραγματική και ουσιαστική διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων του χώρου, μακριά από τις μικροκομματικές και παρωχημένες σκοπιμότητες και αντιλήψεις», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Δ.Σ ο Πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δημήτρης Δράκος.

Να σημειωθεί ότι μετά τις συναντήσεις με τους κ.κ Παπαθανασίου και Παυλόπουλο, σήμερα το πρωί, οι εκπρόσωποι των Νομαρχιών έλαβαν τις ακόλουθες απαντήσεις στα αιτήματα τους:

1. Για το θέμα της καταβολής των χρημάτων για τη συντήρηση του οδικού δικτύου: οι Νομαρχίες θα λάβουν με απόφαση που υπέγραψε ο κ. Παπαθανασίου 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 20 άμεσα καταβλητέα και τα υπόλοιπα 20 θα καταβληθούν μέσα σε ένα μήνα.
Επί πλέον συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία για να καθοριστεί το πραγματικό ύψος της δαπάνης συντήρησης του δικτύου. Η δαπάνη που θα προκύψει αυτή θα καταβληθεί σταδιακά μέσα στο 2009.

2. Οφειλές για τη μεταφορά μαθητών: Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι:
Πρώτον: θα πληρωθούν άμεσα οι οφειλές που υπάρχουν για το 2007.
Δεύτερον : Ρυθμίζονται οι οφειλές του 2008 και θα καταβληθούν σε τριμηνιαίες δόσεις εντός του 2009.

3. Τέλη μεταβίβασης αυτοκινήτων : Ο κ. Παπαθανασίου ανακοίνωσε ότι θα περιοριστούν σε 4 μήνες τα τέλη μεταβίβασης και η απώλεια του εσόδου αυτού θα καλυφτεί πλήρως από το Υπ. Οικονομίας.


4. Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων: Ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι άμεσα κατατίθεται στη Βουλή ο Κώδικας Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της, ή εφόσον δεν υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος, να ψηφιστεί στο πρώτο θερινό Τμήμα της Βουλής με διαδικασία Νομοσχεδίου.

5. Σχετικά με το θέμα της στελέχωσης των Ν.Α ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που θα ξεπερνά γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα επιταχύνει τη στελέχωση των Ν.Α. Στο θέμα δε των συμβάσεων έργου ο κ Παυλόπουλος δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε εγκρίσεις σύμφωνα με τη δυνατότητα των προϋπολογισμών των Ν.Α .

Τα παραπάνω αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΝΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails