Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Από 15 Μαρτίου η Καταβολή Οικογενειακού Επιδόματος 2009 από τον ΕΛΟΕΝ

Μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.), ανακοινώνεται ότι:
Από την Δευτέρα 15/03/2010, αρχίζει η καταβολή του Οικογενειακού Επιδόματος 2009 με το νέο τρόπο χορήγησης, μέσω πίστωσης σε λογαριασμούς των δικαιούχων που τηρούνται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ή σε άλλες τράπεζες του εσωτερικού που συμμετέχουν στο διατραπεζικό ηλεκτρονικό σύστημα κεφαλαίων Diastransfer (Dias).
Μετά την παραλαβή των.... δικαιολογητικών από τον ΕΛΟΕΝ και εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία έναρξης χορήγησης του επιδόματος, θα κατατίθεται στο λογαριασμό των δικαιούχων το ποσό του επιδόματος.

· Για το σκοπό αυτό, κάθε δικαιούχος θα πρέπει, εκτός από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, να υποβάλει ή να αποστέλει στον ΕΛΟΕΝ και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου καταθέσεων της Τράπεζάς του και κατά προτίμηση της Εθνικής Τράπεζας με την οποία ο ΕΛΟΕΝ έχει συμβληθεί, όπου θα αναγράφεται ευκρινώς ο αριθμός ΙΒΑΝ.

· Προκειμένου να καθιερωθεί η νέα διαδικασία χορήγησης, παρακαλούνται οι δικαιούχοι να επιλέξουν να πληρωθούν μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ενώ όσοι δεν γνωρίσουν στον ΕΛΟΕΝ τον αριθμό του Τραπεζικού τους λογαριασμού ή δεν διαθέτουν Τραπεζικό λογαριασμό θα πληρωθούν αργότερα με ταχυδρομικές επιταγές μέσω ΕΛ-ΤΑ.

· Υπενθυμίζεται πως Η ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ, δηλαδή η πληρωμή από τον ΕΛΟΕΝ με Τραπεζικές επιταγές, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ.Με το νέο τρόπο χορήγησης, οι δικαιούχοι θα εξυπηρετηθούν οικονομικότερα και ταχύτερα, χωρίς άσκοπες αναμονές στα γραφεία του ΕΛΟΕΝ ή στις Τράπεζες.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Ο φάκελος που θα παραληφθεί περιέχει την αίτηση και τη βεβαίωση της εφορίας του περσινού εισοδήματος ενώ για τυχόν απορίες υπάρχουν οδηγίες στο πίσω μέρος της αίτησης.

Μετά την παραλαβή του φακέλου που θα αποσταλεί από τον ΕΛΟΕΝ και εφόσον οι δικαιούχοι έχουν έτοιμα όλα τα δικαιολογητικά, μπορούν να τα καταθέσουν ή να τα αποστείλουν στον ΕΛΟΕΝ.

Αφού παραληφθούν - ελεγχθούν και εισαχθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα, προετοιμάζονται για αποστολή.

Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβουν ταχυδρομική επιταγή.

Οι υπόλοιποι θα βρουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό το ποσό του επιδόματος (μετά τις 15/3).

Θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Η εξυπηρέτηση των δικαιούχων του λεκανοπεδίου της Αττικής, θα γίνεται με ραντεβού από τη Δευτέρα 15/3 και προτεραιότητα θα έχουν οι πολύτεκνοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails