Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Ρεκόρ επισκεπτών στο Μουσείο του Λούβρου

Το πρώτο Μουσείο στον κόσμο--από την άποψη του αριθμού των επισκεπτών του--το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, κατόρθωσε το 2009 να διατηρηθεί στο επίπεδο ρεκόρ που είχε φθάσει πέρυσι, με 8,5 εκατομμύρια επισκέπτες, ανακοίνωσε σήμερα το Μουσείο.
Το Λούβρο εμφανίζει για τέταρτη συνεχή χρονιά ετήσιο αριθμό επισκεπτών που υπερβαίνει τα 8 εκατ. ευρώ, υπογραμμίζει σε ανακοινωσή του το Μουσείο.
Οι καθημερινές επισκέψεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου έφθασαν σε περισσότερους από 27.000 επισκέπτες.
Η έκθεση "Τισιανός, Τιντορέτο, Βερονέζε. Ανταγωνισμοί στην Βενετία", που πραγματοποιήθηκε από τις 17 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Ιανουαρίου, έχει προσελκύσει περίπου 400.000 επισκέπτες.
Το Μουσείο αντιμετώπισε στις αρχές Δεκεμβρίου κύμα απεργιών. Καθυστερήσεις στο άνοιγμα και αποκλεισμός του Μουσείου για μια ημέρα: το Λούβρο μπορεί να έχασε απο τις απεργίες περίπου 50.000 επισκέπτες, αν βασιστούμε στα στοιχεία της ημερήσιας προσέλευσης επισκεπτών.
Η ιστοσελίδα του Μουσείου, www.louvre.fr, προσέλκυσε περισσότερους από 10,6 εκατομμύρια επισκέπτες το 2009, αύξηση κατά 9,4%.

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails