Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Δίσκος με ακυκλοφόρητα τραγούδια του Τζίμι Χέντριξ

Σαράντα χρόνια μετά το θάνατό τού θρυλικού κιθαρίστα της ροκ από υπερβολική δόση ναρκωτικών, πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα οι τελευταίες ηχογραφήσεις του σε δίσκο, όπως ανακοίνωσε χθες η αδελφή του.
Το άλμπουμ Κοιλάδες του Ποσειδώνα (Valleys of Neptune) θα περιλαμβάνει 12 ακυκλοφόρητα κομμάτια που μιξαρίσθηκαν από τις τελευταίες ηχογραφήσεις του μάγου της κιθάρας.

Το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου θα κυκλοφορήσει αρχικά ως... σινγκλ τον Φεβρουάριο, και στο άλμπουμ θα συνοδεύεται από διάφορα άλλα τραγούδια, μεταξύ των οποίων μία ορχηστρική απόδοση του γνωστού τραγουδιού των Cream ‘Sunshine of your Love’, μία εναλλακτική ηχογράφηση του κλασσικού κομματιού ‘Fire’ και μία πρώτη εκτέλεση του Mr Bad Luck, ενός τραγουδιού που θεωρείται ότι μάλλον ήταν το πρώτο πρωτότυπο κομμάτι του που έχει ερμηνεύσει ποτέ.

«Ο αδελφός μου Τζίμι στο στούντιο ένοιωθε σα στο σπίτι του. Το Valleys of Neptune προσφέρει μία εμβάθυνση στην δεξιοτεχνία του στην διαδικασία της ηχογράφησης και αποδεικνύει περίτρανα ότι ήταν ασύγκριτος εξίσου καινοτόμος και στην ηχογράφηση, όπως ήταν και ως κιθαρίστας. Η ιδιοφυΐα του λάμπει σε κάθε ένα από τα πολύτιμα τούτα κομμάτια», τόνισε η Τζέινι Χέντριξ, μιλώντας στο περιοδικό Ρόλινγκ Στόουν.

http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails