Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας

Σε ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στα αστικά κέντρα τάχθηκαν σήμερα , οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας Αθηνών μετά από πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί συμμετείχαν ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, 48 Δήμαρχοι και η Υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τόνισε την ανάγκη συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου.
Επίσης ανακοίνωσε... εξειδικευμένες δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και εφαρμόζονται από τις αρχές του έτους. Περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Αστυνομικού της Γειτονιάς, των Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας.
Στις προτεραιότητες του Υπουργείου βρίσκεται επίσης η ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης εγκληματικότητας σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, η σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και η άμεση λειτουργία τους, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τους κατά τόπους Δήμους για κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τις δημοτικές αστυνομίες.
Στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς της υπόλοιπης Αττικής και των Περιφερειών της χώρας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails