Στο μέσο της Κρεατινής εβδομάδας βρίσκεται η Τσικνοπέμπτη, κατά την οποία παραδοσιακά καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, εν είδει προετοιμασίας για τη νηστεία της Σαρακοστής.
Σήμερα κοινός αναστενάζουν οι ψησταριές αφού το ψήσιμο και τα κοψίδια δεν σταματούν από το πρωί μέχρι και τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν διάφορα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης , τα οποία όμως ξεκινούν από το Τσίκνισμα ή την τσίκνα δηλαδή τον καπνό που βγάζει το κρέας όταν ψήνεται.
Η ουσία αυτής της μέρας... - καθώς πλέον στην εποχή που ζούμε συχνά πυκνά ψήνουμε και τρώμε ψητά - είναι ότι αποτελεί μια καλή αφορμή για διασκέδαση , να το ρίξουμε λίγο έξω να διασκεδάσουμε και να αφήσουμε έστω και προσωρινά στην άκρη τα προβλήματα και τις σκοτούρες.
Για αυτό σε όλους καλά τσικνίσματα και καλή διασκέδαση !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου