Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Σώοι περισυνελέγησαν οι τρεις ναυαγοί στην Κάλυμνο

Σώοι περισυνελέγησαν, μετά από ενέργειες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), τρεις επιβαίνοντες του ιδιωτικού σκάφους αναψυχής «ΑΙΓΕΑΣ», το οποίο βυθίστηκε ανοιχτά της Καλύμνου, χθες το βράδυ.
Ειδικότερα:
Στις 21.03 ο κυβερνήτης του «ΑΙΓΕΑΣ», ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλύμνου ότι το σκάφος του παρουσίαζε εισροή υδάτων, μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλύμνου και Καλολίμνου.
Άμεσα από το ΕΚΣΕΔ κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έρευνας και διάσωσης και στην.... περιοχή έσπευσαν τρία πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, δύο ελικόπτερα SUPER PUMA, ένα αεροσκάφος C-130, η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «ΜΑΧΗΤΗΣ», τα Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR 1 και BLUE STAR NAXOS, τα παραπλέοντα Φ/Γ ΑΣΤΡΑ σημαίας Ρωσίας και ΑΝΣΕΡΑ σημαίας Παναμά, ενώ, παράλληλα, απότη Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενεργοποιήθηκαν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής και αλιευτικά της περιοχής, καθώς και οχήματα από ξηράς.
Στις 22.08 - και ενώ η επικοινωνία με το σκάφος που κινδύνευε είχε ήδη χαθεί - από ελικόπτερο SUPER PUMA εντοπίσθηκαν συντρίμμια του «ΑΙΓΕΑΣ» σε απόσταση περίπου δύο ναυτικών μιλίων από το Ακρωτήριο Χρυσό Σπήλαιο Καλύμνου.
Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή και στις 00.03 οι τρεις αγνοούμενοι εντοπίσθηκαν από το πλήρωμα του BLUE STAR 1, σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από το Ακρωτήριο Χρυσό Σπήλαιο και στη συνέχεια περισυνελέγησαν με ασφάλεια από το ιδιωτικό σκάφος ΝΙΚΟΣ, που τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλύμνου.
Οι τρεις διασωθέντες, ηλικίας 59, 40 και 21 ετών, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Καλύμνου, για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails