Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Kρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2009

Από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠ.ΠΟ.Τ ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας Παιδικού Βιβλίου 2009, που αφορούν τις εκδόσεις έτους 2008, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από το «βραχύ κατάλογο» των υποψηφίων προς βράβευση έργων, ύστερα από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις, ως ακολούθως :
Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού βιβλίου

Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού βιβλίου απονέμεται ομόφωνα εξ ημισείας: ομόφωνα στην κα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου για το βιβλίο της με τίτλο«Η προφητεία του κόκκινου κρασιού», εκδ. ΠΑΤΑΚΗ και κατά πλειοψηφία στην κα Φωτεινή Φραγκούλη για βιβλίο της με τίτλο «Εφτά ορφανά μολύβια... εφτά ιστορίες », εκδ. Ελληνικά Γράμματα .

Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού βιβλίου

Το Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία εξ ημισείας : ομόφωνα στην κα Κατερίνα Βερούτσου για την εικονογράφηση του βιβλίου με τίτλο «Νεράιδα πάνω στο Έλατο» του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων, εκδ. ΠΑΤΑΚΗ και κατά πλειοψηφία στον κο Θανάση Δήμου για την εικονογράφηση του βιβλίου του με τίτλο «Μια χειμωνιάτικη ιστορία»,εκδ. ΠΑΤΑΚΗ.

Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά

Το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά απονέμεται κατά πλειοψηφία

στον κο Σάκη Σερέφα για το βιβλίο του με τίτλο «ΕΝΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ», εκδ. ΠΑΤΑΚΗ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails