Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

7 Νοέμβρη οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης . Κατατίθεται το νομοσχέδιο Καλλικράτη

Τις επόμενες ημέρες (με πιθανότερες ημέρες τη σημερινή και τη Δευτέρα) πρόκειται να καταθέσει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγγκούσης το νομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη» στη Βουλή. Στόχος είναι να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και την μεθεπόμενη (τελευταία εβδομάδα του Μαίου) να ψηφισθεί από την ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι εκλογές για την Αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιηθούν στις.. 7 αντί τις 14 Νοεμβρίου που είχε ανακοινωθεί αρχικά, ημερομηνία κατά την οποία θα διεξαχθούν οι επαναληπτικές.

Άτυπη συνάντηση Ραγκούση -Κακλαμάνη

Στο μεταξύ σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και των επικεφαλής των παρατάξεων στην ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη (ΝΔ), Απόστολου Κοιμήση (ΠΑΣΟΚ) και Θεόδωρου Γκοτσόπουλου (ΣΥΝ). Οι δήμαρχοι παρέδωσαν και επίσημα στον υπουργό τις προτάσεις του συνεδρίου τους (http://www.kedke.gr/uploads/paratiriseis_28042010.pdf) εμπλουτισμένες, αλλά και το πόρισμα της Επιτροπής για το χωροταξικό στο οποίο ζητείται η δημιουργία 349 δήμων, από 333 έως 343 που προτείνει το υπουργείο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι το ΥΠ.ΕΣ. θα βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με την Αυτοδιοίκηση και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου να αντιμετωπίζεται άμεσα κάθε δυσλειτουργία.

http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6678

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails