Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Είμαστε όλοι οργισμένοι!!!

Γράφει ο Μαγια
Οργή λαού για το πολιτικό σύστημα. Στο στόχαστρο πολιτικοί, δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές, δικαστές και επιχειρηματίες. Οι πολίτες θέλουν στη φυλακή τους ενόχους.
Στους 10 οι 9 είμαστε οργισμένοι για το πολιτικό σύστημα της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας «Alco» για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Την οργή θα καταλάγιαζε η τιμωρία, στην πράξη και όχι στα λόγια, όλων όσων..... εμπλέκονται στα σκάνδαλα. Το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς αποτυπώνεται και στη δημοσκόπηση της εταιρίας «MARC», που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής».
Το 81% των ερωτηθέντων έχει εξοργισθεί επειδή "πληρώνουμε εμείς και όχι εκείνοι που πρέπει" και το 93% ζητά να πάνε στη φυλακή οι υπεύθυνοι της κρίσης.

Υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας τάσσεται το 86% των ερωτηθέντων, υπέρ της απομάκρυνσης των πολιτικών...........
που δεν έχουν αξιόπιστα πόθεν έσχες τάσσεται το 95%, το 92% ζητά αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, το 83% θέλει λουκέτο για τις επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν, ενώ το 77% αντιμετωπίζει θετικά την έκτακτη εισφορά σε κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Marc, ούτε τα κόμματα, ούτε οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απολαμβάνουν πλέον την εκτίμηση των πολιτών. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87,8%), οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα οικονομικά μέτρα είναι άδικα, ενώ σε ποσοστό 47,5% εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα ολοκληρώσει την τετραετία.
Ο Σημίτης, πάντως, επιμένει να παριστάνει τον …κινέζο. Η νέα εμφάνισή του από το «Πρώτο Θέμα» δείχνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι, στη δίνη της οργής βρίσκεται κι ο ίδιος!..
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_8064.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails