Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αντιδράσεις για τον "Καλλικράτη" στην Πελοπόννησο. Έτοιμοι να παραιτηθούν στους Γαργαλιάνους

Το δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων ύστερα από τη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει τόσο ο δήμαρχος όσο και όλο το δημοτικό συμβούλιο την παραίτησή τους στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου κι αυτό γιατί η πρότασή τους για συνένωση των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων σε ένα Δήμο με την ονομασία Δήμος Φιλιατρών και έδρα τους Γαργαλιάνους δεν βρίσκει θετική ανταπόκριση από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σε σημερινές δηλώσεις του, ο δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς ανέφερε ότι... "λειτούργησε άκρατος τοπικισμός για να δημιουργήσουν το μεγάλο δήμο Κυπαρισσίας. Εμείς, μαζί με τα Φιλιατρά έχουμε 19.000 πληθυσμό, δεν μπορεί να μας αγνοεί το υπουργείο όταν πληρούμε όλα τα κριτήρια του ``Καλλικράτη``".

Ο κ. Καλοφωλιάς σημείωσε ότι ήδη έχει στα χέρια του τις παραιτήσεις όλων των δημοτικών συμβούλων και εντός της ημέρας θα έχει και τις παραιτήσεις όλων των επιλαχόντων από όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές του 2006. Τις παραιτήσεις αυτές, τόνισε ο δήμαρχος Γαργαλιάνων, θα τις κάνει αποδεκτές και στη συνέχεια θα υποβάλει την παραίτησή του στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου αν κατά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή δεν δημιουργηθεί ο Δήμος Φιλιατρών που ζητά τόσο ο δήμος του όσο και ο γειτονικός Δήμος Φιλιατρών.

Αντιδράσεις υπάρχουν και στην Κορινθία, όπου ο Δήμος Κορίνθου διεκδικεί τα όριά του να φτάσουν ως τη διώρυγα του Ισθμού, προσαρτώντας ουσιαστικά δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λουτρακίου. Μάλιστα στο δημαρχείο της Κορίνθου η δημοτική αρχή έχει αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.

Στην Κυνουρία διαμαρτύρονται στην περιοχή του Τυρού γιατί στο τελικό σχέδιο του "Καλλικράτη" το όνομα του Δήμου άλλαξε από Δήμο Νότιας Κυνουρίας σε Δήμο Λεωνιδίου και διεκδικούν να επαναφερθεί το αρχικό όνομα. Απειλούν δε, να κλείσουν από αύριο το δρόμο προς το Λεωνίδιο.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο Τροπαίων με ψήφισμά του διεκδικεί δύο Δήμους στην επαρχία Γορτυνίας και προειδοποιεί ότι θα αντιδράσει δυναμικά αν δεν γίνει δεκτή η πρότασή τους, ενώ 13 δήμαρχοι και ο κοινοτάρχης της Αρκαδίας ζητούν άμεσα τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ-Αρκαδίας με αποκλειστικό θέμα το χωροταξικό του "Καλλικράτη" στο νομό.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails