Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κοινό μέτωπο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ για το φορολογικό!

Ο νέος φορολογικός νόμος που προβλέπει τη φορολόγηση των μεγάλων συμβολαίων με 45% έχει πανικοβάλει της ομάδας στα επαγγελματικά αθλήματα και κυρίως στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ αφού ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη το κόστος λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών.
Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από το μπάσκετ όπου Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ενώνουν τις δυνάμεις του για να διαμαρτυρηθούν στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των δύο κορυφαίων ομάδων μαζί με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη θα ...συναντηθεί με το υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου προκειμένου να ζητήσει τροπολογία του νόμου.
Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο ότι το μπάσκετ ειδικά θα γυρίσει στην εποχή προ του 1987 όταν και έγινε επαγγελματικό. Το ερώτημα είναι ποιά ομάδα θα αντέξει φορολογία 800 χιλιάδων ευρώ για να ένα συμβόλαιο που θα επιφέρει καθαρά στον παίκτη ένα εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Δημήτρη Διαμαντίδη που έχει συμφωνήσει να πάρει δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από τον ΠΑΟ και η ομάδα θα πρέπει αν πληρώσει συνολικά 3,6 εκ.ευρώ.
«Στην πραγματικότητα ο φόρος θα πλησιάζει το 80%! Σε κάποιες περιπτώσεις» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης: «Θα υπάρξουν επιπτώσεις στην ποιότητα του πρωταθλήματος. Είναι ένας επαχθής φόρος . ΟΙ ομάδες σαφώς θέλουν να πληρώνουν να είναι νομοταγείς αλλά αυτό το ποσοστό δεν το αντέχει κανείς.»

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails