Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Το νέο iPhone 4 της Apple .... Στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο

Τήρησε τελικά την υπόσχεσή του ο CEO της Apple, Steve Jobs εντυπωσιάζοντας με τα νέα του προϊόντα στην παρουσίαση που έγινε στο WWDC (Apple Worldwide Developers Conference 2010) που πραγματοποιήθηκε στο San Francisco.
Ο Steve Jobs ξεκίνησε την παρουσίαση του από το iPad παρουσιάζοντας εντυπωσιακά νούμερα όπως ότι οι χρήστες του έχουν κατεβάσει συνολικά 35 εκατομμύρια applications την ώρα που υπάρχουν 8.500 εφαρμογές για το iPad.
Αναφορικά μάλιστα με το iBook επεσήμανε ότι σε .... ένα μήνα θα υπάρξει ένα update ενώ υπογράμμισε οι χρήστε έχουν «κατεβάσει» περισσότερα από 5 εκατομμύρια βιβλία πράγμα που σε αριθμούς σημαίνει ότι η Apple και το iPad κατέχουν το 22% της συνολικής αγοράς ebook.

Το update θα δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης PDF, ενώ θα δημιουργηθεί και ξεχωριστό «ράφι» στο iBook.

Αναφορικά με το app store τόνισε ότι δέχεται 15.000 αιτήσεις για νέας applications, εκ των οποίων το 95% γίνονται δεκτά εντός 7 ημερών. Το υπόλοιπο 5% δεν γίνεται δεκτό γιατί:

* δεν δούλευε (crash)
* δεν έκανε αυτό που ο προγραμματιστής δήλωνε
* παραβίαζε τους όρους και τις προϋποθέσεις


Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την εφαρμογή του ebay που από πέρυσι έχουν γίνει περισσότερα από 10 εκατομμύρια downloads.

Στη συνέχεια τη θέση του Steve Jobs πήρε ο CEO της Netflix Reed Hagtings ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει εφαρμογή του Netflix στο iPhone. Το Netflix φανταστείτε ότι είναι ένα video club στο κινητό σας. Πληρώνοντας μία συνδρομή θα μπορείτε να βλέπετε ταινίες στο κινητό σας ή στην τηλεόρασή σας (συνδέοντας το iPhone με την τηλεόραση).

Τη θέση του Reed Hagtings πήρε ο CEO της Zunga η οποία έγινε γνωστή από τα παιχνίδια Farmville και Mafia Wars στο Facebook, με τον CEO να δηλώνει ότι θα υπάρξει εφαρμογή στο iPhone.

Στη σκηνή ανέβηκε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Activision που παρουσίασε το Guitar Hero απογοητεύοντας με την παρουσίασή του.

Μετά από λίγο το λόγο πήρε και πάλι ο Steve Jobs ο οποίος παρουσίασε αυτό που όλοι περίμεναν, το νέο iPhone 4 ξεκινώντας με την φράση «Είναι το πιο όμορφο design που έχω δει ποτέ».

Ο CEO ανέφερε ότι το νέο iPhone είναι 24% πιο λεπτό από το προηγούμενο πράγμα που το καθιστά το λεπτότερο smartphone.

Το μεταλλικό περίβλημα του νέου iPhone δεν είναι μόνο διακοσμητικό. Λειτουργεί σαν κεραία με το αριστερό μέρος να αφορά το Bluetooth, το wi-fi και το GPS, ενώ το δεξί το GSM και το UMTS (internet browsing).

Επίσης, έχει καλύτερης ανάλυσης οθόνη με την Apple να την ονομάζει Retina Display με ανάλυση 326dpi 960x640 με αντίθεση 800:1 ενώ παρόλο το μικρότερο του μέγεθος από το iPad έχει το 78% των pixel του.

Το νέο iPhone θα έχει το νέο chip της Apple, το Α4 που σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη μπαταρία θα παρέχει 40% περισσότερο χρόνο ομιλίας, 6 ώρες περιήγησης στο internet με 3G, 10 ώρες με wi-fi, 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και 300 ώρες αναμονής! Υποστηρίζει δίκτυο 3G Qua-band HSDPA/HSUPA για 7,2 Mbps.

Μεταξύ άλλων το νέο iPhone θα έχει και γυροσκόπιο το οποίο με λίγα λόγια σημαίνει ότι η νέα συσκευή θα αναγνωρίζει κάθε είδους κίνηση.

Νέα κάμερα 5 megapixel με τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο High Definition στα 720 p και 30fps (frames per second) ενώ θα υπάρχει και LED φλας ενώ ανακοινώθηκε και η ύπαρξη δεύτερης καμερας μπροστά για τη δυνατότητα βιντεο κλήσεων.

Επίσης ανακοινώθηκε η δημιουργία του iMovies το οποίο θα πωλείται έναντι 4,99 δολάρια.

Το iPhone OS 4 θα λέγεται τελικά iOS 4 και θα είναι διαθέσιμο στις 21 Ιουλίου.

iBook και για το iPhone ανακοίνωσε ο Steve Jobs ενώ δίνεται η δυνατότητα ανάγνωσης PDF μέσω του iBook.

Η έκπληξη (αν και όχι τόσο θετική) ήταν το iAds το οποίο θα είναι ουσιαστικά ένα application διαφήμισης που στόχο έχει να υπάρξουν πιο φθηνά και πιο πολλά δωρεάν apps μέσω των χρημάτων που θα εισπράξει η Apple που υπολογίζονται σε περισσότερα από 60 εκατ. το 2ο μισό του 2010 συγκεντρώνοντας το 48% της συνολικής διαφήμισης στα κινητά.

Κλείνοντας ο CEO της Apple έκανε μία βίντεοκληση χρησιμοποιώντας την μπροστινή κάμερα ενώ τόνισε ότι τη δυνατότητα πραγματοποίησης έχουν μόνο όσοι έχουν iPhone 4 και μόνο μέσω wi-fi (προς το παρόν).

Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τον Σεπτέμβριο που θα έρθει στην Ελλάδα. Αν βιάζεστε όμως από τις 24 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμα σε Αμερική, Γαλλία, Γερμανία και Ιαπωνία, θα υπάρχουν 2 εκδόσεις 16 GB και 32GB σε άσπρο ή μαύρο με 199 και 299 δολάρια αντίστοιχα

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails