Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΗΠΑ: τους 25 έφθασαν οι νεκροί απο το χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Καλιφόρνια, για ανθρώπινο λάθος κάνουν λόγο ειδικοί και αξιωματούχοι.

Ο απολογισμός των νεκρών από το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της νότιας Καλιφόρνιας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο αργά χθες Σάββατο, φθάνοντας τους τουλάχιστον 25 νεκρούς, ενώ 135 ακόμη άνθρωποι είναι τραυματίες.
Αξιωματούχοι επέρριψαν την ευθύνη για το δυστύχημα στον μηχανοδηγό του επιβατικού τραίνου της Metrolink, ο οποίος αγνόησε έναν κόκκινο σηματοδότη και συγκρούστηκε μετωπικά με το επερχόμενο φορτηγό τραίνο της Union Pacific.
"Χωρίς να έχουμε κάποια πληροφόρηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Συγκοινωνιών (NTSB) πιστεύουμε ότι ο μηχανοδηγός μας δεν σταμάτησε ως όφειλε, κι ότι αυτή ήταν η αιτία του δυστυχήματος", δήλωσε η Ντενίζ Ταϊρέλ, εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας ελέγχου των συγκοινωνιών, στην εφημερίδα Los Angeles Times.
Η Ταϊρέλ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να εξηγήσει γιατί τα μέτρα ασφαλείας δεν απέτρεψαν το δυστύχημα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 4:23 της Παρασκευής (02:23 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) κοντά στο Τσάτσγουορθ, στην Κοιλάδα Σαν Φερνάντο, βόρεια του Λος ʼντζελες.
Η εφημερίδα Λος ʼντζελες Τάιμς δημοσίευσε δηλώσεις ενός συνταξιούχου μηχανοδηγού που είχε εκτελέσει πολλές φορές το δρομολόγιο, ο οποίος επισήμανε ότι το επιβατηγό τραίνο --που μετέφερε περίπου 400 ανθρώπους-- έπρεπε να περιμένει στο καθορισμένο σημείο να περάσει το φορτηγό. Τα τραίνα χρησιμοποιούσαν αμφότερα τις ίδιες σιδηροτροχιές, που περνούν από τα στενά τούνελ στα βουνά γύρω από το Λος ʼντζελες.
πηγη:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails