Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Νέο πρόστιμο, έως 800 εκατ. ευρώ, επιβάλλει για την Ολυμπιακή η Κομισιόν

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από την Κομισιόν το πρόστιμο, ύψους έως 800 εκατ. ευρώ, για τις «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις της περιόδου 2005-2007 στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Στο θέμα αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης.
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του 2008 και σημείωσε ότι η ΟΑ είναι η πιο ζημιογόνος εταιρεία στην Ευρώπη, σε σχέση με το μέγεθός της, ενώ δεν απέφυγε να πει για άλλη μια φορά ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την ΕΕ.
Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η Κομισιόν θα ανακοινώσει το συγκεκριμένο πρόστιμο είναι η εξέταση του νόμου με τον οποίο η ΟΑ προστατεύεται από τους πιστωτές της για τυχόν κατασχέσεις και η αμφισβήτηση της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία έγινε συμψηφισμός χρεών 803 εκατ. ευρώ της εταιρείας.
Το Ελληνικό Δημόσιο είναι υποχρεωμένο να ανακτήσει από την Ολυμπιακή κρατικές ενισχύσεις 701 εκατ. ευρώ της περιόδου 1998-2004, σύμφωνα με τις τελεσίδικες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Έτσι, η συνολική επιβάρυνση από τα πρόστιμα της ΕΕ θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails