Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Απάτη με πιστωτικές κάρτες , αγορές στο internet και εισιτήρια για Μαντόνα και Τζένιφερ Λόπεζ

Απάτη με πιστωτικές κάρτες αποκαλύφθηκε χθες με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι Νιγηριανών, έναν 22χρονο άνδρα και μια 23χρονη γυναίκα.
Η Νιγηριανή εργαζόταν σε κατάστημα με τουριστικά είδη στην Πλάκα και όπως ήταν φυσικό είχε στην κατοχή της στοιχεία πιστωτικών καρτών πελατών.
Κάθε φορά λοιπόν που γινόταν αγορά, η 23χρονη κατέγραφε τα στοιχεία της κάρτας και τα έστελνε μέσω γραπτών μηνυμάτων στο Νιγηριανό, που με τη σειρά του προχωρούσε σε αγορές ηλεκτρικών συσκευών στο internet και εισιτηρίων, για τις συναυλίες της Μαντόνα και της Τζένιφερ Λόπεζ.
Τα εισιτήρια που αγόραζαν στην κανονική τους τιμή τα πουλούσαν στη μαύρη αγορά στο διπλάσιο, με συνέπεια να κερδίζουν μεγάλα ποσά. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε διαπράξει πέντε πιστοποιημένα περιστατικά και είχε πουλήσει 23 εισιτήρια με τα κέρδη τους να φτάνουν το ποσό των 3.020 ευρώ.
Η απάτη ήρθε στο φως απ’ την καταγγελία μιας γυναίκας, θύματος των Νιγηριανών, στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, η οποία, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη, έφτασε στη σύλληψη των απατεώνων.
πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails