Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Κηρύσσει πτώχευση η Lehman Brothers, η τεταρτη μεγαλυτερη επενδυτικη τραπεζα της Αμερικης.

Την απόφασή της να κηρύξει πτώχευση γνωστοποίησε η πάλαι ποτέ τέταρτη μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ Lehman Brothers μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών για πιθανή εξαγορά της και την απροθυμία της αμερικανικής κυβέρνησης να δαπανήσει δημόσιο χρήμα για μια πιθανή συμφωνία.
Η τράπεζα σχεδιάζει να καταθέσει αίτηση για υπαγωγή της στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου των ΗΠΑ, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της. Η αίτηση θα αφορά την εταιρεία συμμετοχών και όχι τις θυγατρικές της, όπως διευκρινίζεται.
Χθες, η Barclays η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά της Lehman, αποσύρθηκε από τις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις από την αμερικανική κυβέρνηση ή από άλλες εταιρείες της Wall Street προκειμένου να θωρακιστεί έναντι πιθανών ζημιών σε πάγια της Lehman.
Τρεις ώρες αργότερα, το ενδιαφέρον της απέσυρε και η Bank of America λίγο προτού ανακοινώσει την εξαγορά της Merrill Lynch έναντι 50 δισ. δολαρίων.
Ιδρυθείσα το 1850 από τρεις Εβραίους μετανάστες από τη Γερμανία, η Lehman κατάφερε να αποφύγει την κατάρρευση στο παρελθόν και αποτελούσε μια εκ των μεγάλων αμερικανικών χρηματοοικονομικών επιχειρήσεων που επιβίωσαν για παραπάνω από έναν αιώνα.
πηγη:naftemporiki.gr
ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails