Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Έρευνα για τη Μονή Βατοπεδίου διεταξε ο εισαγγελεας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς για την υπόθεση της παραχώρησης έκτασης 27 χιλιάδων στρεμμάτων στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του αμφισβητεί ότι η Μονή έχει τίτλους ιδιοκτησίας για το σύνολο των εκτάσεων που διεκδικεί και επισημαίνει ότι από το 1957 και μετά περιήλθε στην κατοχή της από κληρονομιά , έκταση μόλις 400 στρεμμάτων.

Σε άλλο σημείο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι έγινε ανταλλαγή ακινήτων και της παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο εκτάσεις σε πολύ χαμηλές αντικειμενικές αξίες μετά από κακή εκτίμηση των ορκωτών λογιστών.
Ο ανώτατος εισαγγελέας αφήνει ανοιχτό το εάν η ποινική έρευνα λόγω σοβαρότητας θα γίνει από Εφέτη ανακριτή και ζητά να ερευνηθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων δημοσίων λειτουργών καθώς και να εντοπισθούν ποιοι ωφελήθηκαν «από τις γνωμοδοτήσεις και τις συμβάσεις που τελικά υπεγράφησαν με παραπλανηθέντες αφενός τους αρμόδιους εκάστοτε υπουργούς και αφετέρου την κτηματική εταιρία του δημοσίου που αποδέχθηκε τελικά τις εκτιμήσεις».
Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου την άσκηση δίωξης σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου, ωστόσο, πρόσθεσε, δεν έχουμε ακούσει πολιτικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, αντιθέτως ο Πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει πλήρως όλους τους υπουργούς του.
Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, για τις τελευταίες εξελίξεις, στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου, δήλωσε: «Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη, ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Βουλγαράκη και της οικογένειας Πελέκη. Τώρα, μετά από την απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για έρευνα σε βάθος, για τα έργα της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής είναι σαφώς έκθετος. Ας πρόσεχε!».
πηγη:athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails