Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΗΠΑ: Συνεχίζεται η έρευνα για τη συμφωνία Google, Yahoo

Τον δικηγόρο Σάντι Λίτβακ, πρώην επικεφαλής της αμερικανικής αρχής ανταγωνισμού και πρώην αντιπρόεδρο της Walt Disney φέρεται να προσέλαβε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, προκειμένου να το συμβουλεύσει σχετικά με την έρευνα που διεξάγει για τη διαφημιστική συμφωνία της Google με τη Yahoo.
Όπως αποκάλυψε στο Reuters πηγή προσκείμενη στην έρευνα, το αμερικανικό υπουργείο επικοινώνησε με τις δυο εταιρείες και τις ενημέρωσε πως συνεργάζεται με τον Λίτβακ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με την αμφισβήτηση η μη της συμφωνίας.
Σε ανακοίνωσή της, η Yahoo δηλώνει αισιόδοξη ότι το αμερικανικό υπουργείο θα αποφανθεί εν τέλει ότι η συμφωνία με τη Google είναι νόμιμη. «Ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως κάνει σε αρκετές περιπτώσεις, αναζητά τη βοήθεια ανεξάρτητου συμβούλου, αλλά ότι δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα από αυτό και μόνο το γεγονός», αναφέρει η αμερικανική εταιρεία.
Η Yahoo σύναψε την εν λόγω συμφωνία με τη Google, τη μεγαλύτερη πάροχο υπηρεσιών διαδικτυακής αναζήτησης, τον περασμένο Ιούνιο, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα της online διαφήμισης αλλά και να αποκρούσει την προσφορά της Microsoft
Πηγη:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails