Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ επικεφαλής του SPD ,αντίπαλον δέος της Ανγκελας Μέρκελ στις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2009

Παύει η συνύπαρξη Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών στην κυβέρνηση της Γερμανίας, ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Το SPD, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει τα χαμηλότερα ποσοστά της ιστορίας του, επέλεξε τον δημοφιλή υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ, ως αντίπαλον δέος της Ανγκελας Μέρκελ στις εθνικές εκλογές, που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2009. Και μαζί και χώρια. Μαζί στο Μεγάλο Συνασπισμό, με εκείνη Καγκελάριο και εκείνον Υπουργό Εξωτερικών, και χώρια στις εθνικές εκλογές του 2009, όπου θα διεκδικήσει ο καθένας για λογαριασμό της παράταξής του τη νίκη. Οι Σοσιαλδημοκράτες επιχειρούν να διασώσουν το κόμμα τους, που βουλιάζει στο 20%, επιλέγοντας ως υποψήφιο το δημοφιλή Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, καθώς θεωρείται ο μόνος που έχει ελπίδες απέναντι στην Άνγκελα Μέρκελ. Νέος αρχηγός του SPD θα αναλάβει ο Φράντς Μίντερφερινγκ ο οποίος πέρσι είχε αποσυρθεί από την πολιτική για να φροντίσει την ετοιμοθάνατη καρκινοπαθή γυναίκα του.
Στενοί συνεργάτες του πρώην Καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ και οι δύο αναμένεται να τοποθετήσουν την ιδεολογική σημαία της παράταξής τους, στο κέντρο, αποκλείοντας οποιαδήποτε συνεργασία με την αριστερά αλλά και να ταχθούν υπέρ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες θεωρούν απαραίτητες λόγω της παγκοσμιοποίησης. Ήπιων τόνων ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών δεν φημίζεται για την ρητορεία του αλλά για την ικανότητά του να παίρνει αυτό που θέλει στις συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών. Στις εκλογές του 2009 θα κληθεί να αποδείξει ακόμη και στο ίδιο του το κόμμα ότι έχει την πυγμή να εκθρονίσει την Άνγκελα Μέρκελ.
πηγη:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails