Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

H Google επεκτείνει την αναζήτηση στα αρχεία μεγάλων εφημερίδων-ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με δεκάδες σημαντικές εφημερίδες των ΗΠΑ και του Καναδά

H Google ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με δεκάδες σημαντικές εφημερίδες των ΗΠΑ και του Καναδά για να ψηφιοποιήσει τα αρχεία τους και να «φέρει την Ιστορία online».
Η μηχανή αναζήτησης του Google News Archive θα προσφέρει πρόσβαση τόσο στα ψηφιακά κείμενα όσο και σε φωτογραφίες όλων των σελίδων κάθε εφημερίδας «ακριβώς όπως τυπώθηκαν -με εικόνες, τίτλους, άρθρα και διαφημίσεις», ανακοίνωσε σε εταιρικό ιστολόγιο ο Πούνιτ Σόνι, υπεύθυνος ποιότητας υπηρεσιών της Google.
Όπως αναφέρει το Reuters, η νέα πρωτοβουλία επεκτείνει ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2006 με εφημερίδες όπως οι New York Times και η Washington Post. Η προσπάθεια θα καλύψει τώρα μια πληθώρα άλλων εκδόσεων, όπως Chronicle-Telegraph του Κεμπέκ, η οποία εκδίδεται εδώ και 244 χρόνια και είναι η παλαιότερη εν λειτουργία εφημερίδα στη Βόρειο Αμερική.
Το υλικό των αρχείων θα παρουσιάζεται αρχικά μέσω του Google News Archive και αργότερα θα περιλαμβάνεται και στα αποτελέσματα της γενικής μηχανής αναζήτησης στο Google.com.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails