Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Κομπίνα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από εξαγωγική εταιρεία στο Κιάτο – σήμερα οι προϊστάμενοι της ΔΟΥ Κιάτου στο Υπ. Οικονομίας

Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από την περιοχή το ποσό είναι πολύ μικρότερο περίπου στα 10.000.000 ευρώ αλλά αυτό πλέον δεν έχει καμμία σημασία αφού ήδη το θέμα έχει φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών και το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Υφυπουργός Α. Μπέζας
Σάλος έχει δημιουργηθεί στην τοπική κοινωνία του Κιάτου και βέβαια αν επαληθευτούν οι πληροφορίες τότε πρόκειται να πάρει πανελλαδική διάσταση η υπόθεση εξαγωγικής εταιρείας της περιοχής η οποία έκοβε εικονικά τιμολόγια στο εξωτερικό και εισέπραττε τον ΦΠΑ από το Ελληνικό κράτος.
Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το Αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι ΕΧΤΡΑ 3 η εν λόγω επιχείρηση συνδεόταν με 46 μαϊμού εταιρείες για να στηθεί αυτό το κόλπο ύψους 110.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από την περιοχή το ποσό είναι πολύ μικρότερο περίπου στα 10.000.000 ευρώ αλλά αυτό πλέον δεν έχει καμμία σημασία αφού ήδη το θέμα έχει φτάσει στο υπουργείο Οικονομικών και το διαχειρίζεται ο ίδιος ο Υφυπουργός Α. Μπέζας ο οποίος και συγκάλεσε για σήμερα το πρωϊ στην σύσκεψη τους προϊσταμένους της ΔΥΟ Κιάτου για εξηγήσεις.
Παράλληλα με εντολή του υφυπουργού σταμάτησε πλέον κάθε επιστροφή ΦΠΑ προς την εξαγωγική εταιρεία έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος.
Μάλιστα όταν σε κάποια στιγμή η εν λόγω εταιρεία αισθανόταν ότι θα γίνει αντιληπτή από ΟΕ άλλαξε σε ΑΕ και δήλωνε ότι η νέα εταιρεία δεν έχει καμιά σχέση με την παλιά στους υπαλλήλους της Εφορίας.
Οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κιάτου υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση αφού είχαν σταματήσει να πραγματοποιούν επιστροφές φόρου στην εν λόγω εταιρεία από τις αρχές του 2008. Παράλληλα υπάρχει και σχετική αλληλογραφία από την υπηρεσία της Πάτρας που έστελνε τις εντολές και θεωρούν ότι δεν είναι εκτεθειμένοι.

Πηγή : ISTHMOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails