Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Στην Πάτρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε τη Δευτέρα η Αχαΐα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Κάτω Αχαγιά και το σεισμόπληκτο ναό του Αγίου Ιωάννου, ενώ το απόγευμα αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της πόλης. Κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του προς το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά του που βρίσκεται στην Πάτρα, καθώς, όπως είπε, "ο Απόστολος Ανδρέας ίδρυσε την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως".
Ο Πατριάρχης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αν και από το 1850 η Αχαΐα δεν ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου φιλοστόργως παραχωρήθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος, αυτό δεν άλλαξε καθόλου τα αγαθά και φιλάδελφα αισθήματα μας» και πρόσθεσε: "Είστε οστούν εκ των οστέων μας και σαρξ εκ της σαρκός μας και γνωρίζουμε ότι και εσείς το ίδιο αισθάνεστε για εμάς".
Ακολούθως, σχηματίσθηκε πομπή με κατεύθυνση προς το νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου τελέστηκε δοξολογία.
Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης Πατρέων, και ακολούθως μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση προς τιμήν του.
Πηγή: ert.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails