Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Διώξεις κατά πέντε ατόμων για την πτώση του «Ήλιος» άσκησε η Εισαγγελία Κύπρου....Τρία χρόνια μετά την τραγωδία

Τρία χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της κυπριακής εταιρείας «Ήλιος», κατά την οποία σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου αποφάσισε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον πέντε ατόμων, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει δώσει οδηγίες να συνταχθούν τα κατηγορητήρια, «τα οποία αφορούν σοβαρότατα αδικήματα του ποινικού κώδικα».
Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ονόματα, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για άτομα, τα οποία η Γενική Εισαγγελία, ύστερα από μελέτη της έκθεσης του Ακριβού Τσολάκη, του πορίσματος του Παναγιώτη Καλλή και του πορίσματος των αστυνομικών ανακρίσεων, έκρινε ότι έχουν ευθύνη για την πτώση του αεροσκάφους.
Η άσκηση ποινική δίωξης δεν σημαίνει και καταδίκη από το Δικαστήριο, ανέφερε ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι «κάθε ένας είναι αθώος μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι η πάροδος των τριών χρόνων από την αεροπορική τραγωδία δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την άσκηση των ποινικών διώξεων.
πηγη:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails