Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Απαντήσεις Ρουσόπουλου.....

Απαντήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Βατοπεδίου, τις κατηγορίες που δέχθηκε και τις συνθήκες παραίτησής του, έδωσε χθες ο τέως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ρουσόπουλος η απόφασή του να παραιτηθεί, ελήφθη ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα που αυτή έγινε αποδεκτή, ενώ προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να υπερασπιστεί -όπως είπε- τον εαυτό του.
Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν γνώριζε λεπτομέρειες για το αίτημα της Μονής Βατοπεδίου, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξή του στο θέμα, σημειώνοντας ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα, ούτε υπέγραψε οποιοδήποτε διοικητικό έγγραφο για τις επίμαχες ανταλλαγές, και υπογράμμισε ότι η πνευματική του σχέση είναι με την Ορθοδοξία και όχι με τον ηγούμενο Εφραίμ.
Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε εκ νέου για «πολιτική δολιότητα», προκειμένου να εξοντωθεί ο ίδιος και να χτυπηθεί η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε «ανήθικο» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, «ένα βήμα -όπως σημείωσε- πριν το Ειδικό Δικαστήριο», με μόνα στοιχεία τέσσερις μαρτυρικές καταθέσεις, εκ των οποίων οι τρεις αναφέρονται σε επισκέψεις φορέων της Ξάνθης στο γραφείο του και μία σε επίσκεψη του ηγουμένου Εφραίμ στην κατοικία του, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.
Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι φέρει και ο ίδιος ευθύνες για τη ζημιά που υπέστη η κυβέρνηση από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς -όπως είπε- επί δύο μήνες που είχε στοχοποιηθεί ως ο συντονιστής της ιστορίας, δεν κατάφερε να απαντήσει, διότι όπως εξήγησε, «όταν είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλεις να τηρείς τις αποστάσεις».
Απαντώντας στις κατηγορίες περί πλουτισμού του κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα δύο από τα τρία σπίτια που αναγράφονται στο «πόθεν έσχες» του, αποκτήθηκαν από και κατά την εργασία του ιδίου και της συζύγου του ως δημοσιογράφων στην τηλεόραση.
«Είμαι ανοιχτός σε οποιονδήποτε έλεγχο από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και αυτοί που τα καταγγέλλουν να κάνουν το ίδιο, να ψαχτούμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνω είναι ευτελισμός ψυχής, αλλά το κάνω επειδή είμαι στην πολιτική».
Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του, Μ. Ζαχαρέα, και κατά πόσο αυτή ήταν ασυμβίβαστη ως προς τη θέση της ως συζύγου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι η σύζυγός του δεν είχε σχέση με το δημόσιο ή με κρατική διαφήμιση, ενώ ήταν η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων και όχι η ιδιοκτήτρια του μέσου. «Εγώ κρατούσα τον θεσμικό μου ρόλο και η σύζυγός μου τον επαγγελματικό της», είπε.
Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε μύθο τις καταγγελίες περί «συστήματος Ρουσόπουλου», που διένειμε κατά βούληση την κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ και κρατούσε σε απομόνωση τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας πως ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στη διανομή της κρατικής διαφήμισης. Αυτό, συμπλήρωσε, είναι ζήτημα που χειρίζονται τα υπουργεία, οι φορείς και οι διαφημιστικές τους εταιρείες.
Όσο για τα περί «απομόνωσης του πρωθυπουργού», ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε: «Είναι δυνατό να πιστέψει κανείς ότι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989, που είναι πρωθυπουργός για δεύτερη θητεία, αποκόπτεται από ένα συνεργάτη του; Και από πού προκύπτει δηλαδή ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πάντα γύρω του, τί έκανε ή τί δεν έκανε και δεν αντιλαμβάνεται;».
«Έχω απολύτως καθαρή τη συνείδησή μου», τόνισε, αλλά αποδέχθηκε και μερίδιο δικής του ευθύνης στη μεταστροφή του κλίματος για την κυβέρνηση, ευθύνη την οποία απέδωσε στην απομάκρυνσή του από τα ΜΜΕ και στην ενασχόλησή του επί ώρες με τις υπουργικές υποχρεώσεις και ευθύνες.
«Εργαζόμουν 18 με 20 ώρες την ημέρα. Απομακρύνθηκα από ανθρώπους και σίγουρα θα έκανα και άλλα λάθη. Λυπάμαι αν με πλήρωσε ο Καραμανλής, αλλά πιστεύω ότι θα δικαιωθώ και το ίδιο θα δικαιωθεί και η δική του επιλογή στο πρόσωπό μου», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.
πηγη:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails