Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Σπουδαία νίκη Ολυμπιακού επί της Εφες Πίλσεν στην Πόλη με 93-85

Ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια νίκη με 93-85 στην παράταση (76-76 κ.δ) στην έδρα της Εφές Πίλσεν και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη επί της Παρτιζάν την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης «σφραγίζουν» την πρωτιά.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 5-0 και 10-4 στα πρώτα λεπτά. Οι Τούρκοι, όμως, αντέδρασαν και με συνεχόμενους πόντους των Σούμπερτ και Σαντιάγκο προηγήθηκαν με 21-19 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν.... κακοί στην άμυνα και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει κακή άμυνα και οι Τούρκοι με επιμέρους σκορ 10-7 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, πήραν τη μεγαλύτερη τους διαφορά στο παιχνίδι (31-26).
Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα έδειχναν ασταμάτητοι και με αυτούς τους δύο μπροστάρηδες, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Λιθουανός φόργουορντ έδινε πολλές λύσεις στην επίθεση, ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση και έτσι οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα έξι πόντων (41-35) στο τέλος του ημιχρόνου.
Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Σέρβος πλέι μέικερ οργάνωνε υποδειγματικά το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», ενώ σκόραρε και εφτά συνεχόμενους πόντους και έτσι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη διατήρησε τη διαφορά στους έξι πόντους (50-44), τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο Αταμάν γύρισε την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, κάτι που μπέρδεψε αρκετά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές των Πειραιωτών και με επιμέρους σκορ 9-1, πέρασαν μπροστά με 62-59. Ο Σμιθ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ο Σαντιάγκο «σημάδευε» συνέχεια τον Βούισιτς και έτσι η Εφές Πίλσεν πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (66-61).
Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν εξαιρετικά και με σερί 12-0 με τους Τεόντοσιτς, Βούισιτς και Τσίλντρες να κάνουν όλη τη δουλειά, πέρασαν μπροστά με 73-66. Οι Πειραιώτες πίστεψαν-κακώς-πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Η Εφές Πίλσεν με σερί 6-0 μείωσε σε 73-72, ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Ο Τεόντοσιτς με τρίποντο έδωσε και πάλι «ανάσα» τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό, αλλά ο Πεκέρ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 76-76, τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς. Στην τελευταία επίθεση, ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε την ευθύνη, αλλά δεν ήταν εύστοχος σε τρίποντο. Κακή επιλογή έκανε και ο Τουντσερί στα έξι δευτερόλεπτα που απέμεναν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στην παράταση ο Ολυμπιακός καθοδηγούμενος και πάλι από τον εξαιρετικό Μίλος Τεόντοστις προηγήθηκε με 84-80, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς και κατάφερε να πάρει το σπουδαίο «διπλό».


Δεκάλεπτα: 21-19, 35-41, 53-58, 76-76, 85-93
Εφές Πίλσεν (Αταμάν): Κασούν 7, Σμιθ 18, Ρακόσεβιτς 2, Σούμπερτ 15, Τουντσερί 4,Θόρντον 5, Πεκέρ 18, Νάχμπαρ 2, Σαντιγάκο 12, Γκιουλέρ 2.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης) : Πεν 3, Τσίλντρες 23, Βούισιτς 8, Μπουρούσης 5, Χαλπερίν 4, Κλέιζα 16, Μαυροκεφαλίδης 5, Βασιλόπουλος 8, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 17, Σχορτσανίτης 2

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails