Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του, την οποία απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητάει τη διεξαγωγή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με αποκλειστικό θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή συνθηκών Διαφάνειας στη δημόσια ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει το αίτημα αυτό στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Παπανδρέου, κατά την πρόσφατη σύσκεψη των Αρχηγών των Κομμάτων, για θέματα Διαφάνειας και ότι ο Πρωθυπουργός το είχε αποδεχθεί.
Κεντρική ιδέα είναι να.... αποτελέσει η Διαφάνεια το θέμα της πρώτης, προ ημερησίας διατάξεως, κοινοβουλευτικής συζήτησης του νέου έτους.
Στη συνέχεια, να δημιουργηθεί μια ειδική, ευρεία διακομματική Επιτροπή της Βουλής, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές και να προτείνει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, ως τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου, τον Ιούνιο. Ώστε να αρχίσει η ψήφισή τους αμέσως, ει δυνατόν με διακομματική συναίνεση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts with Thumbnails