Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ BLOGS. ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ!

Πόσα blogs υπάρχουν στη Μεσσηνία; Ποια η θεματολογία του καθενός; Τι γνωρίζουμε για αυτά;Τα Μεσσηνιακά blogs που θα παρουσιάσουμε παρακάτω τα πήραμε από το kalamatablogs και τα στοιχεία της θέσης τους και της κατάταξής τους από την Alexa. Στο kalamatablogs έχουν καταχωρηθεί συνολικά 64.
Στην παρέλαση των Μεσσηνιακών blogs, σημαιοφόρος είναι το άπαιχτο Φιλιατρά news με 5.689 δημοσιεύσεις. H διαφορά του από το δεύτερο είναι ιλιγγιώδης. Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις. Με πρώτη θέση στη Μεσσηνία και θέση 3,169 στην Ελλάδα τι να πει κανείς... Όμως, ουδείς τέλειος. Έχει κι αυτό τα στραβά του... Είναι Παναθηναϊκός! Όμως το συγχωρούμε και το αγαπάμε. :)
kosmosnews. Δεύτερο στη Μεσσηνία και με την αξιοζήλευτη θέση 10,042 στην Ελλάδα. Πάντα ενημερωμένο και πάντα σοβαρό με 2.575 δημοσιεύσεις......

επι-δεξιος (ψάλτης) Αν και "πρωτευουσιάνικο" blog, το ένα του πόδι πατάει γερά στη Μεσσηνία. Η ψυχή του δε, εξ ολοκλήρου! Πάντα εντυπωσιακό, πάντα με εύστοχα θέματα, καταφέρνει να προβληματίζει εποικοδομητικά τον κάθε επισκέπτη του. Δικαίως βρίσκεται στη 3η θέση στη Μεσσηνία και στην 15,502 στην Ελλάδα. Απαριθμεί 1.007 δημοσιεύσεις.

ΜΕΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, έχει την 4η θέση στη Μεσσηνία και την 17,640 στην Ελλάδα με 152 δημοσιεύσεις.

Τrifylianews. Ένα εξαιρετικά μαχόμενο blog με έκδηλη την αγάπη του για την Τριφυλία. Κατέχει την 5η θέση στο Νομό μας και την 22,651 στην Ελλάδα. Έχει 1.520 δημοσιεύσεις.

Καλαμάτα Μεσσηνίας. Ένα blog που εξ αρχής μπήκε δυναμικά στο χώρο. Κατέχει την 6η θέση στη Μεσσηνία και την 31,911 στην Ελλάδα. Στο ενεργητικό του μετρά 1468 δημοσιεύσεις.

ΠΥΛΟΣ. Ιστολόγιο με ενημερωτικά θέματα που αφορούν την Πύλο και όχι μόνο. Βρίσκεται στην 7η θέση στο Νομό και στην 33,763 στην Ελλάδα έχοντας κάνει 1.050 δημοσιεύσεις.

kopanakinews. Ένα εκπληκτικό blog ποικίλης ύλης με απίστευτες δημοσιογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Βρίσκεται στην 8η θέση στη Μεσσηνία και στην 45,307 στη χώρα. Απαριθμεί 1.357 δημοσιεύσεις.

Τα παρακάτω blogs λόγο μικρότερης επισκεψιμότητας δεν έχουν στοιχεία στην Alexa για την θέση τους στη χώρα μας. Όμως η ποσότητα δεν συμβαδίζει πάντα με την ποιότητα. Όλα τους είναι αξιόλογα, αξιέπαινα, και το κάθε ένα έχει να μας πει κάτι το ξεχωριστό. Γνωρίστε τα!!!

A Computer Programming Blog, αγγλόφωνο blog σχετικά με τον προγραμματισμό και τη σύγχρονη τεχνολογία.
ampelofyto, ένα τοπικό ιστολόγιο με πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά.
Badminton, μονοθεματικό. Το θέμα που καταπιάνεται και αναδεικνύει είναι το μπάτμιντον.
Big Mama, αντί δικού μας σχολιασμού, αντιγράφουμε την αυτοπεριγραφή της δημιουργού του: "... ... ... Δεν είμαι καθώς πρέπει... είμαι γυναίκα!"
BLOGO_STORIES, γεμάτο σκέψεις απλές, καθημερινές, γεμάτο ευαισθησία και προβληματισμό. Πολύ καλό!
FILIATRA-NET BLOG, ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ .... ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
epikourios : ένα μονοθεματικό blog με σημείο αναφοράς το ναό του Επικούριου Απόλλωνα.
Iatridis , επισκεφθείτε το για να προβληματιστείτε και να γελάσετε με τις απίστευτες γελοιογραφίες του.
wwwarkok, blog φροντιστηρίου αδρανοποιημένο καιρό όμως.
ITHOMI NEWS , τα πάντα για την ιθώμη! εξαιρετικού επιπέδου!
Kalamata-sports , για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς και της "ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ".
kosmima-vangel, blog για τα κοσμήματα ως δημιουργική έκφραση...
kyparissiaonline, Σκοπός του blog είναι η δημιουργία μίας on line παρέας που θα ενώνει όλους όσους αγαπούν την πόλη της Κυπαρισσίας, μίας on line παρέας σημείο αναφοράς για τους Κυπαρίσσιους σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη!!!
Living 4 The Sun, αγγλόφωνο ιστολόγιο των Ashley και Lainie με σκοπό να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη μετεγκατάστασή τους στην Ελλάδα.
Messinia and The Mani, άλλο ένα αγγλόφωνο blog με διάφορα κομμάτια πληροφοριών για την περιοχή, του τρόπου ζωής και της ιδιοκτησίας στη Μάνη και στη Μεσσηνία.
MESSINIAN FARM, blog για τα ελαιόλαδα των Φιλιατρών!
radar, με πολύ ενδιαφέρουσα πολυποίκιλη θεματολογία.
RADIO KYPARISSIA 936 FM BLOG, το επίσημο blog φίλων και συνεργατών του Ράδιο Κυπαρισσία 93,6 με ειδήσεις, ρεπορτάζ, χρήσιμα και ενδιαφέροντα και φυσικά πολλή μουσική για όλους.
Selinios Katroutsos , με "ψαγμένα" ποικίλα περιεχόμενα για "ψαγμένους" αναγνώστες!
Sofias Homepage , εξαιρετικά ενδιαφέρον blog, με εύστοχους προβληματισμούς, τοποθετήσεις και νύξεις.
The Chaos , ένα προσωπικό ημερολόγιο που ο συντάκτης του καταθέτει τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του μ' έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο.
Α.Π.Σ. Εράνη Φιλιατρών, όλα για τον ιστορικό σύλλογο της Εράνης.
Άσχετα Μαζέματα , ο δημιουργός του blog αναφέρει: Σε αυτό το χώρο θα αναρτώ αυτά που γράφω, αυτά που με εντυπωσιάζουν, αυτά που διαβάζω και συμφωνώ ή διαφωνώ. Θα βρείτε αναφορές και συνδέσμους σε άρθρα και sites ποικίλης ύλης.
Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων Μεσσηνίας , ένα ενδιαφέρον και δραστήριο blog του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων.
ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ 'ΔΩ .... , ιστοχώρος "εξειδικευμένος" στα κακώς κείμενα προσώπων και πραγμάτων μη χαρίζοντας κάστανα πουθενά... Πολύ καλό και πολύ έξυπνο!!!
Βάλτα Τριφυλίας , τοπικό ιστολόγιο για το χωριό Βάλτα Τριφυλίας. Παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς που αγαπούν τον τόπο τους.ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ παρεμβατικό κι ενδιαφέρον τοπικό blog με μόνο μείον τις μη συχνές δημοσιεύσεις.
Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, τα λέει όλα το όνομά του.
έν καλάμαις , ένα εξαιρετικά σκεπτόμενο κι ευαίσθητο blog.
'ΣΗΜΑΙΑ' Καθημερινή Εφημερίδα της Μεσσηνίας, η ηλεκτρονική έκδοση της Μεσσηνιακής εφημερίδας Σημαία.
Δυτική Μεσσηνία Blog, από την Δυτική Μεσσηνία και την φυσική της πρωτεύουσα τα Φιλιατρά με ειδήσεις και κείμενα που συμβάλλουν στον προβληματισμό κάθε ενεργού πολίτη.
ΠΑΜΕ Γραμματεία Μεσσηνίας, πολιτικός ιστότοπος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.
ΕΝΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ , ένα blog με μια ιδιόμορφη προσέγγιση σε οικολογικά θέματα και ανησυχίες.
ζ έ λ ι γ κ , ευφυέστατα τα άρθρα του, εύστοχες οι κρίσεις του, καυστική η ειρωνεία του.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΗΣ, ΘΕΜΑΤΆ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΊΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΗΣ.
ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, δυστυχώς έμεινε στη μία και μοναδική ανάρτηση που αξίζει όμως να διαβαστεί.
ΚΚΕ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, κομματικό.
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ, μια κατάθεση ψυχής, σκέψεων και συναισθημάτων του δημιουργού του υπό μορφή επιστολών προς την αγαπημένη του, με μουσική και ποιήματα.
Ορίζοντας, blog με διάφορα επίκαιρα και πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.
Νίκη Πλάτης , τα πάντα για την ομάδα της Νίκης Πλάτης.
ΠΑΝΔΕΚΤΗΣ , το ιστολόγιο αυτό γράφτηκε από τον Μάριο Αθανασόπουλο και αποτελείται κυρίως από συλλογή άρθρων που ο ίδιος δημοσιεύει στην εφημερίδα "ΣΗΜΑΙΑ" Καλαμάτας με τίτλο: "Τρίτη...ευκαιρία" καθώς και από κείμενα γενικότερου προβληματισμού όσον αφορά τον Ελληνισμό, την παράδοση και τη θέση τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Ψηλορείτης , θέσεις, παραθέσεις, και σχόλια γενικού ενδιαφέροντος από κρητική αλλά και κριτική ματιά.
Πύλος - Νavarino , Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΠΥΛΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΝΤΑΣ;;ΑΠΟ ΜΑΚΡΙA ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ, χωρίς ΚΟΜΠΛΕΞ και ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
Περί τα φυσικά , φαινόμενα και τεκταινόμενα περί των φυσικών, της παιδείας κ.α.
Περί Μαθηματικών και τοπικών της Μεσσήνης, επί παντός του επιστητού για μαθηματικά θέματα , εκπαιδευτικά και τοπικά της γενέθλιας πόλης του δημιουργού του.
Πολιτιστικός Αντίλογος, διαδικτυακή σελίδα δημιουργικών ανθρώπων στο τομέα του πολιτισμού της τέχνης και των γραμμάτων.
ΣΠΙΤΑΛΙ , ένα ακόμα ενδιαφέρον τοπικό blog.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΙΩΝ , αξιέπαινο όσο και ο σύλλογος.
Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας, ένα υπέροχο τοπικό blog!
Τριφυλιακά Νέα , Ειδήσεις αποκλειστικά και μόνο για την Τριφυλία, αλλα και όσες σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με την περιοχή.
ΤΑ ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, Καθημερινή αθλητική ενημέρωση για όλα τα αθλητικά δρώμενα στη Μεσσηνία,στην Ελλάδα,στον κόσμο.
Τα Νεα της Μεταμορφωσης , Ηλεκτρονικό Περιοδικό με Νεα, Ειδήσεις και σχόλια του Τ.Δ Μεταμόρφωσης του Δήμου Παπαφλέσσα Μεσσηνίας.

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά τα Μεσσηνιακά blogs. Υπάρχουν πολλά ακόμα, το ίδιο αξιόλογα, που για κάποιο λόγο όμως δεν έχουν κατοχυρωθεί στο kalamatablogs.

http://meropitopik.blogspot.com/

1 σχόλιο:

ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ είπε...

Για σκεφτείτε την ενημέρωση των Μεσσσήνιων πριν από την εμφάνιση των blogs. Ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ιδιαίτερα στην Τριφυλία που οι δημοσιογράφοι της Καλαμάτας δεν ασχολούνται και τόσο πολύ με τα προβλήματα της. Μα το σημαντικότερο κομμάτι της προσφοράς των blogs του νομού μας είναι ότι φέρνουν τους όπου γης Μεσσήνιους πιο κοντά στον τόπο τους και στα προβλήματα του.
Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είμαστε δημοσιογράφοι και τα περισσότερα άρθρα (όχι όλα) που δημοσιεύουμε είναι αναδημοσιεύσεις από ΜΜΕ. Μα ο κάθε ένας μας δημοσιεύει ότι ταιριάζει στην θεματολογία του και έχει τους επισκέπτες που ενδιαφέρονται για αυτή την θεματολογία. Οι πολλές απόψεις που μεταφέρονται μέσα από αυτό τον τρόπο επικοινωνίας είναι το πιο όμορφο κομμάτι της παρουσίας των blogs στο νομό μας. Εμείς το χόμπι μας κάνουμε και την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας για τον τόπο μας εκφράζουμε, μακάρι να ακουστούν και άλλες φωνές, χώρος υπάρχει, όρεξη υπάρχει. Να είμαστε όλοι καλά να ασχολούμαστε με τον τόπο μας και να τον βλέπουμε να γίνεται καλύτερος.

Related Posts with Thumbnails